Etter hver måned lager vi en oversikt over hva som ble mest lest på terrengsykkel.no. Mars måned markerte for alvor coronavirusets inntog i Norge, og det har også påvirket sykkelindustrien og syklister. Her er de 10 mest leste sakene i mars: 

 

Annonse

1. Når viruset treffer sykkelen din

Sykler kan være kilden til positive og minneverdige opplevelser, men så er det ikke å komme bort i fra at de også kan være et sabla herk til tider. Da Tonje Sameien bare skulle bytte pedaler for å ta en kjapp sykkeltur, ble hun så oppgitt at tastaturet fikk fart på seg.

 

2. Bør du kjøpe sykkel nå?

Norsk sykkelbransje kommer også til å bli preget i månedene som kommer. Finansiell uro som følge av coronaviruset vil påvirke både markedet og prisene, og vi kontaktet tre norske leverandører for å høre hvordan de ser på dette.

det-beste-norske-forbrukere-kan-gjoere-er-aa-kjoepe-sykkel-naa-crop1280
DYRERE: Du må regne med at mange sykler vil bli dyrere i fremtiden. Foto: Foss Sykler.

 

3. Damer og sykling

At det er en skjevfordeling i andelen menn og kvinner som driver med terrengsykling er ikke noe nytt. Men toppkommentator Tonje Sameien har bestemt seg for å gjøre ord om til handling.

Her kan du lese de mest leste sakene i februar.

4. Test av elsykler

Der det ikke allerede er gode sykkelforhold, begynner det å nærme seg. Kanskje ikke så rart da, at dere lesere vil lese sykkeltester?

 

5. 40-årskrisa

Lenge før coronaviruset kom hadde syklister begynt å trekke inn på tulla. E-sykling er nemlig blitt et begrep. Og det er ikke bare for landeveissyklistene. Terrengsykkel intervjuet terrengsyklist Silje Holmsen, som er bitt av basillen.

 

6. Hva gjør vi nå?

Fremtiden er både uklar og usikker. Og selv om vi i redaksjonen ikke har bedre forutsetning for å spå hva som vil skje enn gjennomsnittet, har vi likevel våre klare målsetninger som dere kan lese om.

 

7. Første episode av dedikasjon

Det er mange dedikerte syklister i Norge, og fotograf (og syklist) Vegard Breie har satt seg som mål å portrettere noen av dem. I første episode blir vi med til Nesbyen og stibyggerne Ove Grøndal og Knut Lønnqvist.

maalet-er-aa-vise-hvordan-de-dedikerer-livet-til-sykling-crop1280
DEDIKERT: Vegard Breies nye serie om dedikerte syklister fenger. Her ser han på klipp sammen med syklist Sindre Rustan. Foto: Håvard Brennhovd.

 

8. XT-psykose

Terrengsykkel.no har eksistert i rundt 20 år. Det betyr at vi har et ganske rikholdig arkiv av nettsaker, og der finner vi ofte gull. Slik som denne fantastiske kommentaren fra tidligere redaktør Geir Anders Rybakken Ørslien, som setter ord på noe som ganske mange av oss har vært borti.

 

9. Penger ut av vinduet?

Du har sikkert hatt samtalen mange ganger, og teoretisert over hva en kilo fra eller til på sykkelen ville hatt av betydning for egne prestasjoner. Vel, utstyrsredaktør Øyvind Aas har gått metodisk til verks i denne episoden av vår TV-serie Rittklar.

 

10. Tror du dette er en lek?

Et annet gullkorn fra arkivet som setter ord på noe mange har opplevd. For når det kommer til stykket så har ikke utstyret alt å si for hvor god du er.

En ganske spesiell test ble den mest leste i januar måned.