Hvis du lurer på hva som ble mest lest i januar, så finner du oversikten her

1. Ny elsykkel fra Specialized

Annonse

Mye og mangt kan sies om elsykler, men én ting er sikkert; det engasjerer. Da Specialized slapp sin nye superlette Turbo Levo SL i begynnelsen av februar, var det mange som åpnet nettleseren.

 

2. Santa Cruz med sin første elsykkel

Kanskje vel så oppsiktsvekkende var det at Santa Cruz omsider slapp sin første elsykkel. Mange har ventet på at merket som et av de store i bransjen skulle motorisere syklene sine. Det skjedde i form av å gjenopplive en gammel klassiker, Heckler.

 

3. Guide til Trulsrunden i Østmarka

Det har nok en direkte sammenheng med at Oslo har rekordgode sykkelforhold denne vinteren, at mange ville lese om Trulsrunden. Navnet har blitt et begrep, men ikke alle vet hva denne stien egentlig er, eller hvorfor den har det navnet den har. Vi gikk metodisk til verks og svarte på spørsmål.

sjekk-forholdene-i-oestmarka-naa-crop1280
POPULÆR GUIDE: Mange ville lese guiden får til Trulsrunden i Østmarka i februar måned. Foto: Kristoffer H. Kippernes

 

4. Rittoversikt 2020

Det kribler nok i mang en mosjonists bein etter å komme i gang med rittsesongen. Det er noe tid igjen før vi sparker ballet i gang, men i denne oversikten har vi samlet noen av klassikerne i Norge.

 

5. Ny Transition Scout

Transition har tatt en av sine mest populære sykler og kvesset datamaskiner og testrigger for å oppgradere. Nå kommer det altså en ny versjon av stisykkelen Scout.

 

6. Slutt for 80/20

Vi må kunne driste oss til å si at en æra er over nå når 80/20-serien legges på hylla. Etter at ildsjelene Knut Lønnqvist og Ove Grøndal ikke hadde overskudd til å drive den videre, var det heller ingen som ville ta over konseptet. Det betyr definitivt ikke slutten på enduro i Norge, men slutten på en populær serie som i stor grad definerte enduro som sport her til lands.

 

7. Pivot med ny versjon av sykkelen Switchblade

Det kom nye sykler på løpende bånd i februar, og Pivot Switchblade er nok en eksisterende modell som har fått en extreme makeover. Buede rør er retta ut, og denne sykkelen vil nok kunne funke bra til stisykling både med og uten startnummer.

blue_switchblade-crop980
NY SYKKEL: Pivot lanserte nye Switchblade i februar.

 

8. Treningstips til harde langturer

Igjen så har det kanskje noe med den begredelige vinteren flere steder i landet å gjøre. Men se positivt på det – nå kan du jo gjøre unna de tidkrevende, harde langturene tidligere, så du er i kanonform til sesongen! Vi har uansett treningstipsene.

 

9. Ida nærums Orange Five «mullet»

Denne sykkelen fanget vår oppmerksomhet, og tydeligvis deres også! Kombinasjonen av håndsveiset metall fra Storbritannia og forskjellige størrelser på hjulene er ikke noe vi ser hver dag.

 

10. Til minne om 80/20

Kall det et slags minneord – vi satt oss ned med tidligere nevnte Knut Lønnqvist og Ove Grøndal, og så tilbake på mange år med endurominner.