1. Rittsykkel mot stisykkel

Når du skal kjøpe ny sykkel dukker det opp mange problemstillinger. En av dem kan være om du bør prioritere ritt hvis du skal sykle det, eller den daglige koseturen i marka. Vår utstyrsredaktør har dykket ned i materien, og vi fant noen svar vi kanskje ikke helt forventet.

Annonse
collage-sykkelbilder-sti-vs-xc-crop1280
TALLENES TALE: Vi dro ut i skogen med wattmåler for å finne ut hva som går fortest. Vi ble litt klokere.

 

2. Birk Sport konkurs

Den familiedrevne sykkelbutikkjeden gikk konkurs på nyåret. Det skapte oppmerksomhet langt utover sykkelmiljøet også, men ble likevel en av våre mest leste saker

 

3. Ny heve/senkepinne

Når noen bokstavelig talt snur opp ned på en komponent, blir vi interesserte. DT Swiss lanserte på nyåret en ny heve/senkepinne i forbindelse med en premiere på en limited edition-sykkel fra Canyon.

 

4. Det siste tiårets nyvinninger

Det skjer mye. Virkelig mye. Og ser vi tilbake på de siste ti årene, har vi fått flere av de viktigste oppgraderingene på terrengsykler noensinne. Utstyrsredaktør Øyvind Aas har samlet listen.

tiaarets-viktigste-terrengsykkel-nyvinninger-crop1280
FREMSKRITT: Kate Courtneys rundbanesykkel har mange av de viktigste nyvinningene fra det siste tiåret.

5. Erik Hægstad om ny treningsmetode

2019-kometen Erik Hægstad er en av rytterne som har vært med i et forskningsprosjekt hvor man trener i ekstrem varme. Hva våre beste ryttere gjør i treningsarbeidet engasjerer.

 

6. Birk er tilbake!

Men Birk Sport var ikke borte! Familieselskapet som har drevet kjeden i alle år, kjøpte tilbake bedriften.

 

7. Trening på Lillehammer

Det er på Lillehammer det skjer altså. I januar kunne vi fortelle at det treningsvitenskapelige miljøet leder et forskningsprosjekt som skaper stor oppmerksomhet.

 

8. Brage med ny sponsor

Etter to år på MS Mondraker, kunne vi fortelle at Brage Vestavik nå kjører eget opplegg fremover, med de to hovedsponsorene GT og Trysil Bike Arena. Vi tok også en titt på den nye sykkelen hans.

_e5i6221-crop1600
KLAR FOR NY SESONG: Brage Vestavik er tilbake på sykkelmerket GT.

 

9. Livstruende krasj

Rundbanestjerna Jolanda Neff fra Sveits var involvert i en stygg krasj i USA i romjulen. Hun er nå på bedringens vei.

 

10. Kommentar om bruktkjøp

Vi blir jo litt varme i hjerterota når folk vil lese om gjenbruk. Selv om vi er aldri så glade i nytt, blankt og fancy utstyr, er det en kjensgjerning at man kan spare penger på å handle brukt, og få en kjempeflott opplevelse på to hjul,