– Vi er i innledende fase, men de opplyser at det er fordi de ikke har klart å komme til løsning med hovedkreditor og sin utenlandske hovedeier som er i sykkelbransjen, sier bobestyrer Andreas Strime Christensen til Dagens Næringsliv, som første meldte saken.

Birk Sport har holdt på i om lag 20 år, men har hatt store utfordringer de siste årene. Regnskapstall fra Proff.no viser at Birk har tapt nærmere 18 millioner kroner siden 2015.

Annonse

I tillegg har de en negativ egenkapital på over 12 millioner kroner, og et varelager på over 30 millioner kroner. I fjor tapte de nesten åtte millioner kroner.

– Foreløpige regnskapstall viser et stort tap i 2019 uten at jeg kan si nøyaktig hvor stort det er, men det er et tosifret millionbeløp de har gått med tap i i 2019, sier Strime Christensen videre til næringslivsavisen.

Butikkene hadde sin storhetsperiode da sykkelrittet med nesten samme navn, Birken, også var på høyden - og var også leverandør til rittet. Derfra har de dessverre ikke klart å vokse videre. I dag har butikkjeden rundt 50 ansatte, og har fem butikker - etter at de la ned nærmere halvparten i fjor.

Konkursen diskuteres også på forumet vårt.