Brage Vestavik ferdig på verdenscuplag – får ny sykkelsponsor

Norges fremste freeridesyklist er ferdig etter på MS Mondraker, og har nå fått ny sykkelsponsor og samarbeid med Norges største stisykkeldestinasjon, Trysil.

Sist oppdatert: 24. januar 2020 kl 15.01
NY SPONSOR: Brage Vestavik går inn i 2020-sesongen med nye sppnsorer. Foto: Kristoffer H. Kippernes
NY SPONSOR: Brage Vestavik går inn i 2020-sesongen med nye sppnsorer. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 2 minutter

Med en allsidig karriere bak seg, og de siste to årene på verdenscuplaget MS Mondraker, er det nå tid for et skifte for Vestavik. For 2020-sesongen inngår han et samarbeid med sykkelprodusenten GT, og stisykkeldestinasjonen Trysil.

– Jeg har bare gode ting å si om tiden med Mondraker. Mye fete tider med laget, og med Mondraker som merke. Jeg fikk et tilbud fra dem også, men nå har jeg gjort det valget at jeg ikke ønsker å være på et sånt seriøst lag lenger, jeg vil stå litt friere. Så nå har jeg en kontrakt med GT, og Trysil.

Brage Vestavik ny sponsor GT
TILBAKE PÅ GT: Brage har syklet GT før, og etter en periode på MS Mondraker-laget er han nå tilbake på det amerikanske merket. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Brage Vestavik er Norges fremste freeridesyklist, om det kan være et dekkende begrep. 20-åringen fra Mysen er nå kanskje først og fremst kjent gjennom sin Instagramkonto med 135 000 følgere, hvor han ukentlig legger ut flere videoer med imponerende sykling, det være seg pumptrack, utforsykling, stisykling, eller imponerende triks. Selv om Brage har bemerket seg i både vanlige utforritt og den ekstreme konkurransen Red Bull Hardline, er det nå altså et ønske om å stå enda friere;

Her kan du lese om «jibbesykkelen» Brage skal bruke denne sesongen. 

– Fordi jeg holder på med så mye annet enn bare racing, så føler jeg det passer meg litt bedre enn å være på et rent racinglag med noen av de beste i verden, det blir litt feil match. Jeg vil holde på med det jeg vil – sykle løp, litt arrangementer, lage film, det GT har lyst til er vise fram syklene sine. De vil jo at jeg skal gjøre det jeg kan gjøre for å få folk stoka.

– Hva innebærer samarbeidet med Trysil?

– Dealen startet egentlig i Trysil og samarbeidet med dem, for det er jo en GT Bike park. Jeg hadde uansett fortsatt et samarbeid med Trysil, men det er ekstra kult når det blir så tett sammen. Det blir en del arrangementer, en litt større film, og litt løypebygging. Det tror jeg blir fett ass. Det er første bikeparken jeg får slippe løs som løypebygger i. 

 

Du kan lese et større intervju med Brage i kommende utgave av Terrengsykkel.

Brage Vestavik har også gjestet flere episoder av Terrengskolen, blant annet denne hvor han viser frem det grunnleggende med å sykle på bakhjulet.

Gjennom 2019 slapp også Brage flere filmer i samarbeid med Blur Media, blant annet denne:

Publisert 24. januar 2020 kl 15.01
Sist oppdatert 24. januar 2020 kl 15.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen