Neff, som vant VM-gull i både rundbane og maraton i 2017 og verdenscupen i rundbane sammenlagt i 2018 er regnet som en av verdens aller beste terrengsyklister. Den 26 år unge sveitseren var på kombinert juleferie og treningsopphold hos kjæresten, uforsyklisten Luca Shaw, da hun krasjet stygt på en sti i Pisgah Forest, i Nord Carolina. 

Jolanda beskriver de dramatiske øyeblikkene som fulgte på sin egen Facebook-side. 

Annonse

«Jeg havnet utenfor stien i høy fart og krasjet inn i en haug av trestammer med spisse greiner. Lungene min kollapset delvis. Jeg brakk et ribbein og milten min sprakk slik at det oppstod indre blødninger. For å stoppe blødningen ville ambulanse-laget først fjerne milten min med nød-kirurgi ute i skogen, men heldigvis hadde traume-avdelingen på Mission Hospital i Asheville en expert som utføre en spesiell prosedyre kalt  embolisering, som innebærer at han gikk inn gjennom en arterie i beinet mitt og opp til milten der han fikk satt inn en blodplugg. Jeg er heldig som er i så gode hender! Luca Shaw har tatt godt vare på meg og jeg kan ikke takke ham og familien hans nok for å være der for meg 24/7» skriver Jolanda Neff selv fra sykehussengen. 

Neff tilbragte tre dager på sykehuset i Asheville, men er nå skrevet ut. 

«Jeg har fortsatt mye smerter og pusting er tungt, men tilstanden min er nå stabil. Jeg sover mye. Videre planer har ikke blitt lagt.»

Vi kan ikke annet enn å ønske Jolanda Neff god bedring. Vi håper for både hennes og rundbaneverdenscupens skyld at de siste årenes mest underholdende rundbanesyklist å se på kommer sterkt tilbake etter denne alvorlige ulykken. 

Jolanda Neff på sykehus
PÅ SYKEHUS: Jolanda Neff tilbragte romjulen på sykehus i USA, sammen med kjæresten Luca Shaw.