Hva gjør vi nå?

En hilsen fra Terrengsykkel-redaksjonen, i en spesiell tid.

Sist oppdatert 18. mars 2020 kl 14.30
SYKLE SKAL VI: Men enn så lenge bør vi følge myndighetenes råd og anbefalinger. Foto: Sjur Melsås.
SYKLE SKAL VI: Men enn så lenge bør vi følge myndighetenes råd og anbefalinger. Foto: Sjur Melsås.

En spesiell tid er over oss. For mange av oss, inkludert både dere lesere og oss i redaksjonen har hverdagen endret seg drastisk. En samlet sportsbransje var akkurat i ferd med å få samlet seg litt etter noen dramatiske måneder med konkurs i Gresvig, med enormt press på seg om å kvitte seg med varer etter en historisk dårlig vinter. Covid-19 kan få mange økonomiske problemer til å virke uvesentlige, men dette drar mange ned i kjelleren for å hente mer krefter.

Også oss i Terrengsykkel.

 

Mye kan sies om det vi ikke får gjort noe med, men her noen ord fra oss i Terrengsykkel om hva vi får gjort noe med.

 

Vi kan holde hjulene i gang. Det eneste som virker sikkert, er at den usikre situasjonen vi lever i nå, vil gå over en dag. Og da skal vi gjøre ting som normalt. Selv om mange nå har utsatt både de første rittene og de første store turplanene, så skal vi en gang gjøre det igjen. Da kan vi ikke slutte å drømme.

 

Det er nemlig det som er så fint med å være syklist. Det er så mye bra vi kan drømme om, drømmer som kan få oss bort fra de røde feltene med svart tekst som blinker mot oss fra alle nettaviser. Følelsen du opplever når du finner den smudeste linja gjennom et steinparti på favorittstien, følelsen av å få litt luft under hjulene for første gang, eller komme til toppen av en klatring og se ut over et nytt område med mange stier å velge i. Det er mang en tur som krever litt tid og planlegging, og det kan finnes mye god motivasjon i å planlegge din neste store tur.

 

Vi elsker å hate at det er så mye stæsj vi må forholde oss til. Selv om bransjen kommer til å preges av dette, pumpes det fortsatt ut nyheter om nytt utstyr dag for dag. Om situasjonen skulle tilsi at du ikke får handlet noe med det første, er det bra å holde seg orientert i jungelen av utstyr som er der ute. Det skal vi fortsette å skrive om.

 

Samtidig går det også an å sykle. Vi skal følge myndighetenes råd om å ikke ta unødige sjanser. Dette er kanskje ikke tiden for å jakte den ettertraktede KOM´en på din lokale ås, eller endelig sette den litt kinkige droppen ned forbi den steinrøysa bak huset ditt på vei hjem fra tur. Men kanskje går det an å senke tempoet litt. Kanskje kan du ta en litt større sekk, pakke en litt større matpakke enn en Snickers. Sette deg ned ved et vann eller på en høyde, nyte sola, og bare ta innover deg hvilke muligheter som finnes.

 

Terrengsykkel er også under press. Vi jobber med krummet nakke mot usikkerheten. Men dette lover vi: vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe dere litt. Uansett om dette måtte vare i to uker, tjue uker, eller tjue måneder. Nytt utstyr kommer, vi har et rikholdig arkiv av stiguider og reportasjer, og til dere som abonnerer har vi også en aldri liten overraskelse på lager om kort tid.

 

Hilsen oss i redaksjonen.

Publisert 18. mars 2020 kl 14.30
Sist oppdatert 18. mars 2020 kl 14.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen