– Det var veldig moro i dag, men samtidig brutalt å kjøre i høyden, sier Erik Hægstad etter åttendeplassen på rundbanerittet i Vallnord i Andorra søndag.

Han forteller om krevende forhold på rittet, som var preget av flere krasj og uhell.

Annonse

– Det var veldig sleipt mange steder og bare flaks at jeg ikke gikk på trynet. Men kroppen fungerte bra, jeg fant bra flyt, og det meste funka i dag, egentlig. Jeg klarte å disponere løpet godt, og plukka plasseringer omtrent hele veien, sier Hægstad, som får skryt av landslagssjefen.

– Det er knallsterkt av Erik. Han lot seg ikke friste til å smelle til for mye, men kjørte veldig rutinert og hentet folk hele veien, sier Eddy Knudsen Storsæter.

20-åringen som sykler for Lillehammer CK visste at han er i brukbar form etter, men hadde likevel ikke forventet å komme inn blant de topp ti i verdenscupen.

– Målet før start var å komme meg inn blant de topp 16. Da ville jeg avansere en plass i sammendraget. Men nå får jeg stå på andre rekke på det neste verdenscuprittet, som går i Lenzerheide om ei uke, og det ser jeg fram til. Nå tar jeg med meg masse selvtillit på at vi gjør mye riktig, sier Hægstad.

Petter Fagerhaug hadde stang ut på dagens ritt, krasjet og endte på 54.plass, nesten åtte minutter bak Andreassen. Eskil Evensen-Lie var også i bakken et par ganger på dagens ritt, og kom inn på 66. plass, nesten 10 minutter bak vinneren.

– Jeg tror også Petter og Eskil er i slaget, men begge hadde kraftige velter i dag, og det preget dem begge, sier Knudsen Storsæter. 

Topp 3 menn U23
1. Simon Andreassen, Danmark, 1:17:14
2. Alan Hatherly, Sør-Afrika, 1:17:15
3. Martins Blums, Latvia, 1:17:25
--
8. Erik Hægstad, Norge, 1:18:57
54. Petter Fagerhaug, Norge, 1:25;06
66. Eskil Evensen-Lie, Norge, 1:27:19