– Det var veldig moro i dag, men samtidig brutalt å kjøre i høyden, sier Erik Hægstad etter åttendeplassen på rundbanerittet i Vallnord i Andorra søndag.

Han forteller om krevende forhold på rittet, som var preget av flere krasj og uhell.

Annonse

– Det var veldig sleipt mange steder og bare flaks at jeg ikke gikk på trynet. Men kroppen fungerte bra, jeg fant bra flyt, og det meste funka i dag, egentlig. Jeg klarte å disponere løpet godt, og plukka plasseringer omtrent hele veien, sier Hægstad, som får skryt av landslagssjefen.

– Det er knallsterkt av Erik. Han lot seg ikke friste til å smelle til for mye, men kjørte veldig rutinert og hentet folk hele veien, sier Eddy Knudsen Storsæter.

Les også: Gunn-Rita på tredjeplass i verdenscupen 

20-åringen som sykler for Lillehammer CK visste at han er i brukbar form etter, men hadde likevel ikke forventet å komme inn blant de topp ti i verdenscupen.

– Målet før start var å komme meg inn blant de topp 16. Da ville jeg avansere en plass i sammendraget. Men nå får jeg stå på andre rekke på det neste verdenscuprittet, som går i Lenzerheide om ei uke, og det ser jeg fram til. Nå tar jeg med meg masse selvtillit på at vi gjør mye riktig, sier Hægstad.

Les også: Fagerhaug på 10. plass i verdenscupen  

Petter Fagerhaug hadde stang ut på dagens ritt, krasjet og endte på 54.plass, nesten åtte minutter bak Andreassen. Eskil Evensen-Lie var også i bakken et par ganger på dagens ritt, og kom inn på 66. plass, nesten 10 minutter bak vinneren.

– Jeg tror også Petter og Eskil er i slaget, men begge hadde kraftige velter i dag, og det preget dem begge, sier Knudsen Storsæter. 

Topp 3 menn U23
1. Simon Andreassen, Danmark, 1:17:14
2. Alan Hatherly, Sør-Afrika, 1:17:15
3. Martins Blums, Latvia, 1:17:25
--
8. Erik Hægstad, Norge, 1:18:57
54. Petter Fagerhaug, Norge, 1:25;06
66. Eskil Evensen-Lie, Norge, 1:27:19

Fullstendige resultater