Erik Hægstad hang med teten over halve rittet under verdenscupfinalen i Snowshoe i West Virginia søndag kveld, og krysset målstreken som nummer ni.  Han klokket inn på 1:27:03, 54 sekunder bak Lars Foster fra Sveits og 49 sekunder bak regjerende verdensmester Nino Schürter på andreplass. 

– Det var et ritt helt av ypperste klasse, og bare 54 sekunder bak vinneren. Erik leverer gang på gang, og viser at han har kapasitet til å kjempe i verdenseliten. Han er en stor inspirasjon for hele laget, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter til Terrengsykkel. 

Det er nesten 20 år siden en nordmann sist var blant de topp 10 i verdenscupen i rundbane. Før dagens niendeplass var Rune Høydahls andreplass i verdenscupen i Mazatlan i Mexico i 2000 sist gang en nordmann var blant de beste i en rundbaneverdenscup. I dag er den resultattørken brutt. 

– Det er helt fantastisk at det kommer opp en ny norsk rundbanerytter, spesielt nå som Gunn-Rita (dahle Flesjå) er ”borte”, og jeg legger ikke skjul på at det er ekstra moro at vi nå har en mannlig utøver som hevder seg, sier Høydahl.

Topp 3 menn elite
1. Lars Foster, Sveits, 1:26:09
2. Nino Schürter, Sveits, 1:26:14
3. Maxime Marotte, Franrike, 1:26:16
--
9. Erik Hægstad, Lillehammer CK, 1:27:03 

Fullstendige resultater  

I går avsluttet Mille Johnset sin verdenscupsesong med tredjeplass i verdenscupfinalen i utfor, også den i Snowshoe. Hun kom på tredjeplass sammenlagt.