– Søndag begynte det å snø. Folk tok det bra, men når man blir kald, blir man også litt stiv. Da blir man gjerne litt mer reservert og tør kanskje ikke gutse like mye når man kjører. Men det løste jentene med masse OL-floke-øvelser etter heisturene. Men vi hadde det helt fantastisk og tilbakemeldingene er bare gode selv om det var litt kaldere nå enn sist vi var i Hafjell, sier Linn Cecilie Mæhlum, som er initiativtaker til IVRIGs jentecamper på sykkel.

Sykkelcampene startet nemlig med at Mæhlum, som har bakgrunn fra skikjøring, begynte med stisykling, og ønsket seg flere å sykle med.

– Det er jo ikke så mange jenter som sykler utfor og sti, og jeg ville gjerne ha flere å sykle med. Vi har arrangert jentecamper på ski før, og tenkte hvorfor ikke på stisykling? Så det gjorde vi, og det funka, sier hun.

Les også: Klart for ny runde jentecamper 

Saken fortsetter under

Hafjell Oct 2016 - Gisle Johnsen 1400x933
Fint vær på lørdagens økter for jentene til IVRIGs sykkelcamp i Hafjell. Foto: Gisle Johnsen

Fint vær på lørdagens økter for jentene til IVRIGs sykkelcamp i Hafjell. Foto: Gisle Johnsen 

Gir opplevelser
IVRIGs jentecampkonsept bygger på å gi deltakerne både opplevelser og ferdigheter. Campene er åpne for utøvere på alle nivåer, og IVRIG hyrer inn instruktører fra øverste hylle.

Sesongen siste sykkelcamp var ikke noe unntak. Både sammenlagtvinneren i den norske enduroserien Stina Bondehagen og norgesmester i utfor Hilde Sangesland Strædet var med som instruktører, og kom direkte til Hafjell fra siste runde i Enduro World Series 2016 i Italia. I tillegg var Marina Staubo med i trenerteamet, og sto blant annet for helgas yoga.

Saken fortsetter under

IVRIG Jentecamp July 2015 dryland - Foto IVRIG 1400x932
Yoga gjør godt for stive syklister. Foto: IVRIG

Yoga gjør godt for stive syklister. Foto: IVRIG

Landet på godt konsept
Dette er andre sesongen med IVRIG-camper på sykkel, og nå føler Mæhlum at de har funnet formelen.

– Vi ser at sykkelcampene våre er blitt veldig populære denne sesongen, sier Mæhlum.

Campene i år har litt færre deltakere enn de to første i fjor. Da får deltakerne sjansen til å bedre kjent med hverandre, instruktørene får bedre mulighet til å gi tilbakemelding, og deltakerne får mest mulig ut av pensum.

– Noen er helt ferske, mens andre er på et nivå hvor de begynner å lure på om dette er noe de vil satse på inn mot konkurranser. Med tak på 16 deltakere blir det fem-seks på hver gruppe, og det et bra tall, sier Mæhlum.

Samtidig syns Mæhlum at kombinasjonen av ferske og mer erfarne fungerer veldig bra sosialt.

– Det funker veldig bra på kveldene, og det blir veldig hyggelig stemning. Det er viktig når man er på tur, sier hun.

Les også: Innertier på Ål 

Saken fortsetter under

Lunsj - Ål 2016 - Foto Ivrig 1400x933
Utelunsj under sticampen på Ål i september. Foto: IVRIG

Kosen er viktig på tur: Utelunsj under sticampen på Ål i september. Foto: IVRIG

Mange vil ha mer
Denne sesongen opplever Mæhlum at flere av deltakerne vil lære mer etter første camp.

– Det er moro å se at de føler de får noe nytt og mer på neste camp. Det var for eksempel flere av de som var med på sticampen på Ål i september som var med i Hafjell nå, og tilbakemeldingen er at campene utfyller hverandre veldig bra. På Ål var det stisykling med å tråkke selv, mens i Hafjell er det heisbasert, sier hun.

– De fleste deltakerne er stisyklister som ser nytten i å få noen effektive dager med litt teknikk og terping på slikt som det med riktig posisjon på sykkelen og å tenke linjer, slik at de har noe å huske på når de er ute og sykler på tur, sier hun.

Mer i vente
Mæhlum og IVRIG-makker Anja Gardli lover mer til neste sesong, og programmet for 2017 er i ferd med å ta form.

– Det blir flere sykkelcamper. Det er så moro å se at folk har det gøy, det gir så mye, så dette skal vi satse videre på, sier Mæhlum.

Hun antyder at Nesbyen vil stå på programmet neste sesong, i tillegg til heisbasert sykling i Hafjell og stisykling på Ål.

– Det er veldig lett å ha camp i Hafjell og på Ål, for de er så utrolig hyggelige på tilbydersiden og stiller opp for oss og legger til rette, sier Mæhlum, som er rørt over engasjementet for sykkeljentene.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

IVRIG Jentecamp July 2015 mechanic - Foto IVRIG 1400x924
Mekking er også en del av pensum på IVRIGs sykkelcamper. Foto: IVRIG

Mekking er også en del av pensum på IVRIGs sykkelcamper. Foto: IVRIG