– GodTurGuiding er tilbake, og vi tar opp tråden fra i fjor. Ideen er den samme som tidligere: Guidede turer på stier som fortjener mer trafikk. Det betyr mer gull til oss, samtidig som vi avlaster de områdene som får i overkant mye oppmerksomhet/belastning og dermed skaper kime til konflikt mellom oss stisyklistene og andre markabrukere, forteller Espen Bjella Unneberg, en av initiativtakerne i NOTS Oslo og Omegn.

 

Annonse

– Hva kan de som møter opp vente seg?

 

– Turene vi planlegger i år inkluderer nye variasjoner av gamle klassikere i Østmarka, flere perler på Nesodden og smakebiter på NOTS' stibyggeprosjekt på Skullerudåsen (tidligere omtalt på terrengsykkel.no her: http://www.terrengsykkel.no/Telex/Spaden-settes-i-jorda-paa-Skullerud).

Helga før St. Hans kliner Lars Birger (LarsB fra forumet) til med en skikkelig langtur over Kikkuttoppen og Kjerkeberget i Nordmarka, her er det bare å fylle karbolagrene og hive seg med!

Se video fra en av GTG-turene i fjor:

– Når kjører dere i gang?

 

– Første tur blir allerede førstkommende torsdag 21. mai. En av grunnene til at vi har drøyd så lenge med første tur denne våren er at det så langt har vært temmelig bløtt i marka, noe som gjør det krevende å finne bærekraftige alternativer. Yr lokker med noe tørkevær fram mot torsdag, og vi har flere alternative turer vi har lyst til å vise fram. Rutevalget bli tatt når vi ser hvor mye det har tørket. Oppmøte blir uansett på parkeringa ved Østmarksetra klokka sju.

Oppdatert info om torsdagens og kommende turer finner du på Facebooksiden: https://m.facebook.com/profile.php?id=104116166325138 og på forumet her på terrengsykkel.