Moss CK er stolt av å kunne åpne den nye rundbaneløypa bak Mosseporten kjøpesenter akkurat i tide til påskeferien.

I dag, på Skjærtorsdag og Langfredag inviterer klubben til guidet tur i den nye rundbaneløypa med påfølgende stitur. Oppmøte er på Norødegården klokka 10.00, og turene vil vare totalt mellom 2 og 3 timer.

Annonse

For de som vil teste løypa på egenhånd er det skiltet til løypa fra veien mellom Mosseporten og Norødegården. Løypa er merket med skilt og gule/svarte merkebånd, sier Lars Vemund Solerød.

Han er en av ildsjelene bak rundløypa, og oppfordrer folk til å bruke løypa flittig.

– I starten vil mer bruk gjøre løypa bedre, så vi håper på mest mulig sykling i løypa nå. Da vil vi også se hvor og hvordan den slites, så vi kan forsterke de områdene, sier Solerød, og melder om tørre fine forhold i traséen.

Utover våren vil klubben utbedre stiene med blant annet klopper, doseringer og broer etter hvert som de ser hvor behovene melder seg.

Kjærkomment samlingspunkt
– Vi har vært litt her og litt der, og har alltid måttet lete etter sted å ha klubbmesterskap, så nå håper vi at denne løypa kan bli en felles møteplass, særlig for barn og ungdom, sier Solerød, som tror anlegget vil heve tilbudet og nivået i klubben betraktelig.

– Vi ser jo at naboklubben Soon CK har fått til et veldig aktivt og godt miljø med de rundbaneanleggene de har. En rundbane betyr at alle kan trene i samme område, selv om folk er på ulike nivåer og kjører i ulik fart, forklarer Solerød.

Les også: Ny terrengpark i 2016

Saken fortsetter under

K Sandaker - Jon Petter Sandaker 1400x924
Løypa er merket både med bånd og skilt, men denne uka kjører klubben tre guidede turer i den nye traséen. Foto: Jon Petter Sandaker

Løypa er merket både med bånd og skilt, men denne uka kjører klubben tre guidede turer i den nye traséen. Foto: Jon Petter Sandaker

Lette lenge etter paradis
Moss CK har imidlertid brukt lang tid på å finne et område som egner seg. Helst bør det ligge i en åsside slik at terrenget dreneres naturlig og løypene ikke blir så gjørmete at de blir ødelagt. Videre er det også en fordel at det finnes noen stier der fra før, slik at dugnadsgjengen ikke behøver å bygge alle løypene fra bunnen av. Og det bør være et område de kan bruke uten å få andre på nakken.

– Det er mange andre interessenter rundt området vårt, slik som andre idrettslag, og vi ønsker ikke konflikter. Så derfor har vi snakket med alle i forkant, slik at vi vet de er positive til prosjektet og vi unngår trøbbel på sikt, sier Solerød.

Et slikt paradis fant klubben ved Noretjern bak Mosseporten kjøpesenter, og nå ligger 2.2 kilometer splitter ny rundbane klar til bruk.

Les også: Bygger OL-løype på rekordtid

Saken fortsetter under

Marianne Sandaker - Jon Petter Sandaker 1400x924
2.2km høres kanskje beskjedent ut, men det er mye terreng å boltre seg i. Foto: Jon Petter Sandaker

2.2km høres kanskje beskjedent ut, men det er mye terreng å boltre seg i. Foto: Jon Petter Sandaker

F’en i LNF-regulering står for Fritid
Solerød har jobbet med å få på det formelle på plass for å begynne å bygge løypa siden mars 2014, og endelig er den klar. I høst kom dugnadsgjengen skikkelig i gang, og nå er løypa altså klar til bruk.

Men selv om de første 2.2 kilometerne er på plass, er en slik løype et evighetsprosjekt og stadig i utvikling.

– Nå jobber vi med å få tilgang til og dispensasjon for å bygge mer i området som ligger inntil løypa, men det har en annen type regulering, såkalt LNF-område, der F’en står for fritid. Men fritidsbokstaven i den reguleringsformen brukes visst sjelden, sier Solerød, og forklarer at den delen av løypa har blitt et ganske komplisert prosess.

– Derfor har vi prioritert å få opp den første rundbanen her, og nå er den en fullverdig løype, sier han.

Teknisk og tøff
– Hovedsakelig vil løypa brukes av barn og ungdom, men den er absolutt tøff nok til at aktive rundbanesyklister vil ha nytte av den, sier Solerød, og legger til at skal det kjøres vanlige ritt der, må den nok tones ned et hakk.

– Løypa er veldig teknisk, så vi må nok slenge på litt grusdistanser også og ta den ut i skiløypene som ligger i nærheten, sier Solerød.

En formell åpning av løypa vil også komme i løpet av våren, på den nye bålplassen midt i løypa.

Se Strava-segment til løypa her

Kristoffer Sandaker Jon Petter Sandaker 1000x1500
Den nye rundbaneløypa er mer en teknisk nok for de fleste. Foto: Jon Petter Sandaker

Den nye rundbaneløypa er mer en teknisk nok for de fleste. Foto: Jon Petter Sandaker