/ NOTS

– Syklene er etter hvert blitt så avanserte at mange ikke tør å gå løs på den selv

NOTS arrangerer mekkekurs neste torsdag.

Sist oppdatert: 12. april 2018 kl 07.00
Girjustering blir ett av temaene på mekkekurset til NOTS Oslo og Omegn neste uke. Foto: Frode Kaafjord
Girjustering blir ett av temaene på mekkekurset til NOTS Oslo og Omegn neste uke. Foto: Frode Kaafjord
Lesetid: 2 minutter

Da NOTS Oslo og Omegn arrangerte mekkekurs i november var det stor interesse for både mekking og vedlikehold, så vel som sjansen til å prate sykkel med likesinnede. Derfor kjører organisasjonen, som fikk ny leder og flere nye styremedlemmer på årsmøtet i mars, en ny runde med mekkekurs neste uke.

Les også: – Det er helt vanlig å vaske sykkelen i dusjen i leiligheten 

– De aller fleste brukere av en terrengsykkel vil ha nytte av kurset. Det var erfaringen fra forrige kurs. Syklene er jo etter hvert blitt så avanserte at mange ikke tør å gå løs på den med eget verktøy. Dette kurset vil få deg over den terskelen. Men selv de som skrur fra før vil plukke opp gode tips, sier Frode Kaafjord i NOTS Oslo og Omegn og en av initiativtakerne til mekkekurset.

Klargjøring for sesongen blir hovedtema for mekkekvelden, men avhengig av deltakernes interesser og spørsmål vil det også være mulig å ta opp andre temaer, sier Kaafjord.

Les også: Vil satse mer på enkle tiltak som gir sykkelglede 

Kurset arrangeres i verkstedet til Sørensens Sykler på Helsfyr torsdag 19. april, og er åpent for alle medlemmer i NOTS Oslo og Omegn. Det vil også være mulighet for å melde seg inn i lokallaget på arrangementskvelden.

– Alle som er glade i å sykle i terrenget bør være med i NOTS. Det blir stadig viktigere at noen snakker vår sak og ivaretar våre, altså terrengsyklistenes, interesser på ulike arenaer. Den jobber gjør NOTS. Og det er jo sånn at jo flere medlemmer vi er, jo større gjennomslagskraft får vi, sier Kaafjord, og legger til at det også er en rekke andre fordeler med å være medlem i lokallaget.

– Vi har et ambisiøst program for 2018, og det vil vi gå gjennom på mekkekurset. Vi arrangerer vi guidede turer på «hemmelige» stier, vi pleier og vedlikeholder stier, og gjør en hel del andre ting til glede for Oslos sti- og terrengsyklister, sier Kaafjord.

Les også: – Vi må gjøre det enklere for folk å forstå relevansen til NOTS 

Mer om mekkekurset 

Publisert 12. april 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 12. april 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen