/ NOTS

Nytt NOTS-lag i Asker

NOTS Asker skal jobbe for interessene til terrengsyklistene i et område som snart dekker nesten 100 000 innbyggere.

Sist oppdatert 13. mai 2019 kl 10.34
Disse styrer NOTS Asker: Ann-Christin Sørensen, Morten Jørgensen, Christian Cleve-Hansen og leder Ingvar Fleten. Foto: Lars Thomte
Disse styrer NOTS Asker: Ann-Christin Sørensen, Morten Jørgensen, Christian Cleve-Hansen og leder Ingvar Fleten. Foto: Lars Thomte

Det nye NOTS-laget i Asker ble etablert i forrige uke. Når Hurum og Røyken slås sammen med Asker fra 2020 får kommunen over 90 000 innbyggere og vesentlig større areal. Derfor ønsker de lokale terrengsyklistene sin egen lokale organisasjon. 

– Først og fremst skal vi være den lokale foreningen som sitter på lokalkunnskap om slikt som hvilke stier som brukes i vårt område. Da vi foreslo å starte et eget NOTS-lag her, var NOTS sentralt veldig interesserte. NOTS Oslo og Omegn har allerede et svært stort område de skal dekke, sier Ingvar Fleten, som er leder i det nye lokallaget. 

Videre består styret i NOTS Asker av Morten Jørgensen, Ann-Christin Sørensen og Christian Cleve-Hansen. De er klare til å ta tak på flere fronter, både politisk og praktisk.

– Det første vi skal gjøre er å gå ut og informere om at vi finnes, og etablere kontakt med kommunen, turlaget og de andre friluftsorganisasjonene i området, slik at vi får et godt samarbeidsklima her lokalt, samt å sørge for at vi kommer på høringslister for saker og verneforslag i vårt område, sier Fleten. 

Se vår test av elektriske stisykler 

Ikke en ny sykkelklubb
NOTS Asker har allerede et godt forhold til sykkelklubben i kommunen, men vet at det også er mange som sykler i terrenget som ikke er medlemmer der. 

– Vi skal ikke være noen konkurrent til sykkelklubben, men et supplement og en samarbeidspartner. Vi håper vi kan bidra til å rekruttere til terrengsykling og ivareta interessene til terrengsyklistene. Vi skal selvfølgelig også jobbe med å formidle NOTS viktige holdningsskapende arbeid rundt ferdsel i marka, stivett og det å ta hensyn til andre brukere, sier Fleten. 

På den praktiske siden, er det ingen konkrete prosjekter på blokka i nærmeste framtid, men laget håper å komme i gang med noen aktiviteter senere denne sesongen. 

– Vi skal prøve å få til noen dugnader på sensommeren. Vi har ikke ambisjoner om å drive veldig mye tilrettelegging, men heller bygge klopper og forebygge slitasje på stier som brukes mye, sier Fleten. 

Les også:
– Vi fikk bygget overraskende mye på halvannen dag 
NOTS og Terrengsykkel inngår samarbeidsavtale 

Interessert i NOTS og bærekraft? Her finner du alle våre saker om temaer som NOTS, stipolitikk, stibygging, sykling i nasjonalparker og verneområder

Publisert 13. mai 2019 kl 10.34
Sist oppdatert 13. mai 2019 kl 10.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen