/ NOTS

NOTS og Terrengsykkel inngår samarbeidsavtale

Skal hjelpe hverandre med å bli enda mer synlige, til beste for norske terrengsyklister.

Sist oppdatert: 30. januar 2019 kl 11.45
Knut Harald Smette, salgssjef i Terrengsykkel og Lars Thomte, styreleder i NOTS. Foto: Kristoffer Kippernes, Terrengsykkel
Knut Harald Smette, salgssjef i Terrengsykkel og Lars Thomte, styreleder i NOTS. Foto: Kristoffer Kippernes, Terrengsykkel
Lesetid: 4 minutter

Norsk organisasjon for terrengsykling (NOTS) inngår samarbeid med Fri Flyt AS, som blant annet står bak magasinet Terrengsykkel, nettstedet terrengsykkel.no, Terrengsykkelrittet og sykkelfestivalen Utflukt

– Mange stier står faktisk i dag i fare for å bli stengt for sykling, dersom ingen engasjerer seg og tar opp kampen. Derfor trenger NOTS flere medlemmer og flere som engasjerer seg og bidrar i lokallag. Sykkelmiljøet må samle krefter og jobbe mot et felles mål. Samarbeidet mellom Terrengsykkel og NOTS er et viktig grep i denne satsingen. Bare slik kan vi samle miljøet, og samtidig bygge en sterk og solid organisasjon som kan tale for stisyklistenes rettigheter i alle av landets kriker og kroker, sier Lars Thomte, styreleder for NOTS. 

Les også: Nå starter kampen om elsykling i Oslomarka 

Norsk organisasjon for terrengsykling ble startet i 2004, har 1.400 medlemmer og 10 lokallag rundt omkring i landet, med flere lag på trappene. NOTS er kanskje mest kjent for stibyggingsprosjektet Pioneren i Østmarka, men gjør sin viktigste innsats ved å tale stisyklistenes sak i ulike vernesaker rundt om i landet. 

Nettstedet terrengsykkel.no ble startet i 2001, og magasinet Terrengsykkel kom med sin første utgave i 2005. Redaksjonen lager alt fra daglige nyheter om terrengsykling til noen av verdens grundigste tester av sykler og annet utstyr. Utgiverselskapet Fri Flyt AS står også bak stisykkelfestivalen Utflukt og Terrengsykkelrittet. 

– Skal skje på en bærekraftig måte 
– Både Terrengsykkel og NOTS er opptatt av at det skal være lov å sykle sti over alt i landet. Vi har også et felles mål om at det skal skje på en bærekraftig måte med færrest mulig konflikter. Vi vil si at norske stisyklister er heldige som har den uavhengige journalistikken til Terrengsykkel og de dyktige organisasjonsfolkene i NOTS. Nå skal vi løfte hverandre for å bli enda mer synlige, sier Knut Harald Smette, salgs- og markedssjef i Terrengsykkel. 

I en tid da stisykling er en voksende del av sykkelbransjen og satsningsområde for flere reiselivsdestinasjoner, mener samarbeidspartnerne det er viktig å ta vare på dette som en egenorganisert aktivitet. 

– Både Terrengsykkel og NOTS er opptatt av stisykling for aktivitetens egen skyld. Etter vår mening finnes det få aktiviteter som krever så lite tilrettelegging og skaper så mye glede, sier Knut Harald Smette.

Les også: Friluftsturismen eksploderer - syklistene får skylda for slitasje 

Samarbeider om web-tv 
Avtalen innebærer også at NOTS blir å treffe under stisykkelfestivalen Utflukt i Trysil og bidrar som samarbeidspartner på neste sesong av web tv-serien Terrengskolen. 

– Vi vil gjerne bidra til at flere melder seg inn i NOTS, fordi det er viktig at norske stisyklister har en sterk organisasjon som kan tale deres sak. NOTS vil få annonsering gjennom våre kanaler og en egen avdeling i vår nettbutikk, slik at de effektivt kan verve flere medlemmer, sier Smette, som understreker at det er snakk om et markedssamarbeid. 

– Like lite som NOTS skal styre journalistikken i Terrengsykkel, skal vi i Terrengsykkel legge oss opp i arbeidet til NOTS. Men vi tror vi kan hjelpe hverandre med å bli enda mer synlige, til beste for norske terrengsyklister, sier han.

Se Terrengsykkel-TV 

– Uunnværlig kanal 
NOTS ser fram til å samle kreftene. 

– Jeg vil tørre å påstå at stisykkelmiljøet ikke ville vært det samme uten Terrengsykkel. Det er det ene bransjebladet i Norge som virkelig dekker interessene våre, og som når bredt ut med god journalistikk og hyppige oppdateringer. Terrengsykkel er tett på det som rører seg i miljøet vårt, og for oss er det en uunnværlig kanal. Det holder oss oppdatert, samtidig som vi kan nå ut med saker som både berører problemstillinger og som bygger engasjement. Om vi kan bidra til at flere leser Terrengsykkel, så er det bra for å ivareta interessen for sporten vår, styreleder Lars Thomte.

Bli abonnement på Terrengsykkel du også. Se tilbudene

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.

Publisert 30. januar 2019 kl 11.45
Sist oppdatert 30. januar 2019 kl 11.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen