– Vi NOTS'ere, og terrengsyklister forøvrig, har få faste møtesteder. De fleste prater i forum, i butikk eller med den faste sykkelgjengen, og det er ikke noe galt i det. Men av og til har man behov for å sette sykkelen i stativet, dra på seg olabuksa og en grei skjorte, og møte andre syklister uten å måtte tråkke, sier NOTS-leder Lars Thomte. 

Derfor har Thomte tatt initiativet til å etablere NOTS popup-kafeer i Oslo. Konseptet er enkelt: NOTS bestiller bord, og syklistene står for resten. 

– Dette er ment som et tilbud for å sosialisere litt mer og møtes ansikt til ansikt litt oftere. Her kan man diskutere turer, ideer, teknikk, mekketips, eller bare utvide sitt eget nettverk. Vi har ingen agenda. Her blir det bare godt drikke, mingling og sykkelpreik, sier Thomte. 

Se vår test av grove stisykler 
Les også: Den store guiden til Rallarvegen

– Vi starter med en popup-kafe på Peloton i Oslo torsdag 2. mai klokka 17.00. Fungerer det, så gjentar vi det månedlig, på forskjellige steder, sier Thomte, og legger til at det ikke er noe krav om å møte presis. 

Tanken er at dersom dette fungerer og blir populært, kan lokallagene arrangere liknende møteplasser andre steder i landet.

Mer om popup på Peloton

Les også: Hva skal NOTS mene om elsykling på sti? 

Interessert i NOTS og bærekraft? Her har vi samlet saker om friluftspolitikk, stivett, stivettregler, stibygging, NOTS og deres arbeid med rettigheter for syklister