/ NOTS

– Det ingen tvil om at medlemsmassen til NOTS kunne vært større

Møt NOTS nyvalgte leder.

Sist oppdatert 16. februar 2018 kl 07.00
Christian Jensen (35) ble valgt til ny leder i NOTS på årsmøtet onsdag kveld, og vil jobbe for at terrengsyklisten også i framtida skal ha tilgang til skogen og naturperlene. Foto: Are Opstad Sæbø
Christian Jensen (35) ble valgt til ny leder i NOTS på årsmøtet onsdag kveld, og vil jobbe for at terrengsyklisten også i framtida skal ha tilgang til skogen og naturperlene. Foto: Are Opstad Sæbø

Terrengsykkel tok en prat med Christian Jensen dagen etter at han ble valgt til toppvervet i NOTS. 35-åringen fra Orkanger kommer til ledervervet med stort engasjement for sykling og bred erfaring fra organisasjonsarbeid.

– Hvorfor ville du bli leder?
– Jeg har engasjert meg i bedriftsidrett og ulike organisasjoner, og for å formidle sykkelglede gjennom mitt eget prosjekt i snart ti år, så da jeg leste på Terrengsykkel.no at NOTS var på jakt etter ny leder, så tenkte jeg at nå var det min tur til å bidra.

– Hva er det første du skal ta tak i?
– Det er veldig mye jobb som ligger foran oss, og vi er mange nye i styret i år. Men NOTS har en intern kjøreplan for 2018 som i stor grad er lagt, og den skal vi følge opp. Videre skal NOTS være synlige. Vi skal vise oss i flere sammenhenger, og det aller første er Bike Expo 2. til 4. mars. Da skal vi være tilstede med stand hele helga. Mer generelt skal vi jobbe for å få flere medlemmer og bli bedre representert blant folk flest. Videre har NOTS mange lokallag som gjør en god jobb og fortjener oppfølging. De må bli sett og hørt, slik at folk føler at det nytter å være medlem i NOTS. Det legges ned mye bra arbeid i stibygging, drenering og pumptracker rundt omkring.  

Les også: NOTS etterlyser endurosyklistene 

Saken fortsetter under

NOTS Sticamp June 2016 - Bjørn Enoksen 1400x924
NOTS lokallag legger ned mye dugnad på stibygging, og den aktiviteten skal den nye NOTS-lederen Foto: Bjørn Enoksen

NOTS lokallag legger ned mye dugnad på stibygging, og den aktiviteten skal den nye NOTS-lederen Foto: Bjørn Enoksen

– Hva anser du som de største utfordringene til NOTS og hvordan skal du løse dem?
– NOTS må nå ut til en større andel av Norges befolkning og få den anerkjennelsen vi fortjener blant terrengsyklister. Utfra hvor mange sykler og syklister jeg ser der ute, er det ingen tvil om at medlemsmassen til NOTS kunne vært større. Da må vi tenke strategisk, men informasjon er en god start. Vi må nå ut med hva vi står for og hvilke fordeler det er med å være medlem i NOTS.

Les også: NOTS: Vi må bli flinkere til å minne folk på at de kan bli medlemmer 

– Hvor er NOTS om fem år?
– Om fem år håper jeg NOTS er en enda større og tyngre organisasjon. Jeg håper og tror at vi er mer kjent blant syklister, og at vi er den som blir hørt og tatt på alvor når saker som angår terrengsyklistenes interesser er ute på høring. Stortingsmeldinger som den som kom om friluftsliv, altså Stortingsmelding 18, er et viktig eksempel på prosesser som NOTS skal være en del av. Jeg håper også at NOTS vil være en ressurs i ulike saker, alt fra bruksrett i marka og ferdselsrettigheter i verneområder til anlegg og pumptracker.

Les også: – Det største vi har oppnådd 

– Hva gleder du deg mest til?
– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet og møte alle ansikt til ansikt. Dette er en fantastisk mulighet til å treffe mange nye folk, høre nye ideer og meninger, og få inspirasjon til det arbeidet vi skal gjøre. Og jeg er veldig takknemlig for det arbeidet avtroppende leder Stian Bergeland har lagt ned. Han har gjort en formidabel jobb. Den arven skal vi ivareta og videreføre, samtidig som vi i det nye styret skal farge det med våre mål og visjoner. 

GTG Gulljakt i Østmarka Oct 2017 ferry - Bjørn Enoksen 1400x933
Godt-tur-guiding er ett av flere populære tilbud til NOTS-medlemmene. Foto: Bjørn Enoksen

Godt-tur-guiding er ett av flere populære tilbud til NOTS-medlemmene. Foto: Bjørn Enoksen  

Publisert 16. februar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 16. februar 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen