Lær stibygging av verdens beste

15.-17. juli skal stibygger-guruene Shane Wilson og Mark McClure fra Trailsolutions lære bort sine beste triks i Stryn, og det er fortsatt noen få plasser ledig på kurset.

Sist oppdatert: 7. juli 2015 kl 07.15
Her skal det bygges sti under kurset på Stryn 15.-17. juli. Det er fortsatt plasser igjen på kurset, som ledes av verdens beste stibyggere. Foto: Andreas Guddal
Her skal det bygges sti under kurset på Stryn 15.-17. juli. Det er fortsatt plasser igjen på kurset, som ledes av verdens beste stibyggere. Foto: Andreas Guddal
Lesetid: 2 minutter

– Dette er kanskje de med størst kompetanse i verden innen bygging av stier for syklister, sier Halvard Avdem, som er en av initiativtakerne til Terrengsykkelprosjektet i Nordfjord og koordinator for stibyggerkurset i juli.

Selve kurset går over tre dager fra 15. til 17. juli, og inneholder mye praktisk arbeid.

– Kurset går på tilrettelegging og bygging av bærekraftige stier. Stien vi skal bygge under kursdagene er en del av et prosjekt Folven Camping har med en sti fra Stryn Sommerski til Campingen/Hjelle, sier Avdem, og legger til at kurset er det samme som ble arrangert av NOTS i Østmarka i fjor.

Les også hvordan det gikk på NOTS stibyggerkurs: Stibyggernes verksted 

– Hovedmålgruppa for oss i første omgang var reiselivsbedriftene i området, og lokale lag og foreninger som kunne tenke seg å lære mer om stibygging, sier Avdem.

Men grunnet uventet forfall er det nå blitt noen ledige plasser på kurset, og Avdem inviterer alle som er interesserte i å bygge sykkelstier. Førstemann til mølla gjelder.

– Alle som har planar om å bygge stier eller bare vedlikeholde eksisterende stier vil ha stort utbytte av dette kurset, sier Avdem.

Saken fortsetter under

Stibygging Stryn - Foto Sondre Olav Bø Nesje
MERSMAK: Formålet med stibyggerprosjektet i Nordfjord er kvalitet fra A til Å, og da må stiene være prima. Foto: Sondre Olav Bø Nesje

MERSMAK: Formålet med stibyggerprosjektet i Nordfjord er kvalitet fra A til Å, og da må stiene være prima. Foto: Sondre Olav Bø Nesje

Les også: Spaden settes i jorda på Skullerud 

Terrengsykkelprosjektet i Nordfjord ble satt i gang av Reiseliv Stryn og Nordfjord i 2013, som søkte infrastrukturmidler fra Sogn og Fjordane Fylke. Formålet med prosjektet er å skape gode reiselivsprodukt basert på stisykling i Nordfjord-området.

– Vi har som mål å skape gode reiselivsprodukt basert på stisykling i Nordfjord-området. En viktig del av satsinga er kompetansebygging, og det er der stikurset kommer inn. Vi ønsker at produktene det blir tilrettelagd for er av god kvalitet. Alt fra stier til guiding og overnatting skal gi mersmak, sier Avdem.

– Slik det er nå, er vi avhengige av at de forskjellige aktørene og bedriftene som er involvert gjør denne jobben.

Prosjektet har fått bred støtte lokalt og regionalt. Folven camping, Loen Active, Nordfjord Folkehøgskule og Harpefossen skisenter er noen av aktørene som er med på prosjektet. NCE Tourism/Fjord Norway er også med som partnere i kurset, og tilbyr det til sine medlemmer.

Publisert 7. juli 2015 kl 07.15
Sist oppdatert 7. juli 2015 kl 07.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen