Det er 20 år siden sykkelfestivalen Utflukt ble holdt for første gang på Skeikampen. Det betyr jubileum, og om snaue to uker vil sykkelbygda Trysil nok en gang vært vertskap for festivalen. Adam Tumidajewicz er festivalsjef, og lover deltakerne et tettpakket program helgen 16.-19. juni.

Flere nye sykler

Prøving av demosykler har vært et høydepunkt for mange på Utflukt, og i år er det flere nye merker som stiller.

Vi har både de som har vært med flere ganger, som Canyon, Rocky Mountain, Scott, Merida, Cannondale og Specialized, men jeg vil også trekke frem Evil, Marin, Transition og Niner som kule boutiquemerker, sier Tumidajewicz.

I tillegg til prøving av demosykler vil det som før være både guidede turer og teknikk-kurs for dem som ønsker det, noe som lenge har vært et populært tilbud på Utflukt.

Humor og alvor

Det står ikke på underholdningstilbudet på Utflukt, og her er spennet stort; alt i fra stand-up, quiz og musikkbingo, til en mulighet til å høre hva Statsforvalteren tenker bak prosessen rundt nasjonalparkarbeidet i Østmarka.

– Utflukt har røtter langt tilbake, faktisk enda lengre enn bladet Terrengsykkel. Festivalen ble startet av mange av de samme folka som startet opp magasinet og forumet, og vi har invitert hele den gjengen hit som "æresgjester", så å si. På fredagen avholder vi en mimrekveld hvor vi snakker litt om tidligere versjoner av festivalen og får noen av de navnene opp på scenen, med tilbakeblikk til starten på Utflukt, Terrengsykkel og NOTS. Det bør bli en morsom og verdig historietime for alle terrengsykkelinteresserte!

sykkelfestival utflukt trysil
FELLESTUR: På Utflukt er det mulig å melde seg på både kurs og fellesturer. Foto: Martin I. Dalen.

Nerdequizen har blitt en slags institusjon på Utflukt, med fete premier men med krevende spørsmål. I år lover Tumidajewicz også en litt enklere variant.

– Det blir en jerry-quiz i Kahoot-format, som vil være noe mer allmenn!