IVRIG lager egen camp for jentene

17.-19. juli blir det sticamp for jenter i Hafjell Bike Park i regi av IVRIG, et knippe jenter som lever og ånder for å få flere jenter ut i terrenget.

Sist oppdatert: 6. juli 2015 kl 06.00
Stitur for jenter i Luster var en suksess. Nå kommer IVRIG-jentene med en jentecamp i Hafjell om knappe to uker. Foto: Inger-Helene Hamborg
Stitur for jenter i Luster var en suksess. Nå kommer IVRIG-jentene med en jentecamp i Hafjell om knappe to uker. Foto: Inger-Helene Hamborg
Lesetid: 4 minutter

STICAMP HAFJELL

 • Dato: 17.-19. juli  

 • Sted: Hafjell Bike Park  

 • For: Jenter, og bare jenter

 • Pensum:
  - Skadeforebygging
  - Enkel sykkel mekk, som bytte slange osv.
  - Hva bør man ha med i sekken
  - Vedlikehold
  - Basic teknikk: blikk, posisjon og bremse riktig, linjevalg, med mer.
  - Blant annet.

 • Campdeltakerne får også festivalpass til FULL FEST i Hafjell 18.juli

 • Mer om campen på Facebook

– Det viktigste med campen er å ha det gøy i sammen, lære av hverandre og pushe hverandre, sier Hilde Sangesland Strædet, som er en av instruktørene på campen.

Enduro-talentet forklarer at Hafjell-campen er for alle jenter som er interessert i å lære mer om stisykling, teknikk og mekking.

I løpet av helga på Hafjell får campdeltakerne innføring i grunnleggende teknikk slik som blikk, posisjon, riktig bremseteknikk og linjevalg i terrenget. I tillegg vil IVRIG-jentene gå igjennom temaer som skadeforebygging og trening, enkel mekking slik som å bytte slange og dekk, hva en bør gjøre med sykkelen før og etter bruk, og hva en bør ha med seg i sekken på stitur.

– Denne campen er kun for jenter, og uansett nivå. Målet er å få med flere jenter på stisykling, sier Strædet, som tror det er viktig for rekrutteringen at jentene har en egen arena.

Les også: Stjernespekket sykkelfestival i Hafjell 

Saken fortsetter under

Hilde Stangeland Strædet - Foto Ketil Smith
Hilde Sangesland Strædet er en av instruktørene på jentecampen i Hafjell Bike Park 17.-19. juli: Foto: Ketil Smith

Hilde Sangesland Strædet er en av instruktørene på jentecampen i Hafjell Bike Park 17.-19. juli: Foto: Ketil Smith

Jentecamp senker terskelen
Jenter trenger ikke camp uten gutter. Men Strædet tror at en ren jentecamp kan bidra til å få med flere jenter, spesielt i utforsykling som er en litt gutte-dominert sport.

– Man blir nok litt tryggere med bare jenter, og vi jenter har nok lettere for å bli med når vi vet det er flere jenter som skal, sier Strædet, som ser at jentetiltak fungerer i praksis.

– Ta for eksempel enduro konkurransene, der er det blitt flere og flere jenter med, og det er bare så gøy og ikke minst sosialt. Jeg håper at flere jenter også vil få øynene opp for utforsykling, sier Strædet, som kom i gang med utforsykling for fire år sida da hun var ute etter en fartsfylt sommeraktivitet.

– For min del vil jeg helst sykle med gutter, det er da jeg får pushet meg mest. Men jeg husker veldig godt at da jeg begynte å sykle følte jeg meg litt til bry for gutta. Selv om jeg vet de synes det var gøy at det var ei jente med, så måtte de alltid vente på meg, og de syklet mye røffere enn meg i starten, sier hun.

Les også: Starter Stikurs for Jenter 

Basert på suksessmodell
IVRIG har jobbet med innhold og logistikk for sykkelcampen hele våren. Hafjell-campen er bygget over samme lest som IVRIGs jentecamp på ski i vinter, og den viste seg å være en suksess, sier Strædet. Hun er en av flere instruktører, og hun hoppet umiddelbart på muligheten da den bød seg.

– Jeg ble kontaktet av Linn Cecilie Mælum, som sammen med Lotten Rapp og Anja Garli har startet et jentecampkonsept som heter IVRIG. Jeg har bodd med og stått mye på ski med Linn Cecilie (Mælum) i Chamonix, og da fortalte hun at de skulle ha jentecamp på ski i våres. Det var visst suksess, og det var da disse jentene ville gjøre det samme med sykkel, sier Strædet.

IVRIG-jentene Mælum, Rapp og Garli hanket inn Stina Bondehagen og Caroline Onarheim, pluss fysioterapeut Marthe Hansen i tillegg til Strædet. Siden har det ballet på seg og jentene begynte å spikre pensum for campen. Mælum kontaktet Hafjell og fikk til et opplegg med overnatting, heiskort og sykkelutleie.

– Så da blir det jentecamp på sykkel, sier Strædet.

Og for de som ikke får med seg campen i Hafjell, ligger det an til en sjanse til i sommer.

– Det blir nok også en sticamp i Sverige i august, sier Strædet, men understreker at dette er foreløpig på idestadiet. 

Stina Bollerud - Terje S R Mork 1400x924
Stina Bollerud er en av instruktørene på jentecampen i Hafjell Bike Park 17.-19. juli: Foto: Terje S. Mork

Stina Bondehagen er en av instruktørene på jentecampen i Hafjell Bike Park 17.-19. juli: Foto: Terje S. Mork

Publisert 6. juli 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 6. juli 2015 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen