Trailguide er for de fleste syklister kjent som en praktisk app for å finne nye stier og navigere ute på tur. Tjenesten er i stor grad brukerdrevet, slik at syklister selv kan logge sykkelturer og dele med andre.

Nå tar imidlertid selskapet også et analogt grep, og vil tilby turkart som du kan henge på veggen:

Annonse

– Et digitalt kart er fint, fordi det er interaktivt og kan inneholde mye tilleggsinformasjon, og får plass i lomma di. Men vi har alltid likt å se på fysiske kart, spesielt i stort format. Men ofte har ikke disse kartene et appellerende utseende.

Det sier Peter Seidl i Trailguide til Terrengsykkel.

I første omgang er det kart over de største byene med omkringliggende marker som Oslo, Bergen og Trondheim som får kart.

– Vi valgte disse byene fordi mange syklister bor der. Kartet skal både vise flere områder rundt byene, men også være detaljert nok til å gi nyttig informasjon. I første omgang er det disse områdene, så skal vi se om folk liker det, sier Seidl. Han utelukker heller ikke at det kan være aktuelt med mer fokuserte områder med stier. Og kartet viser ikke absolutt alle stiene i et område, men noen.

– Vi brukte en kombinasjon av tags i Open Street Map-databasen, trafikkdata, og ikke minst vurderinger av stiene i Trailguide for å filtrere ut stiene av lavest kvalitet. Kartene er ikke for detaljert turplanlegging - de er først og fremst til inspirasjon for at man skal kunne finne sitt neste eventyr, og de skal i tillegg være dekorative, sier Seidl.

Kartene er i skala 1:45 000, og vil være tilgjengelige i to størrelser; 60x90cm og 60x45cm, og du kan kjøpe både med og uten innramming fra nettbutikken.

Prisen for den største versjonen med ramme vil ligge på 2950 kroner.