Helgas Hillbilly Høkkfest har stort sett kun blitt markedsført på Fjesboka og diverse nettsider. Arrangørene var veldig spente på responsen, og om de hadde lovet mer enn de kunne holde.

Det som møtte undertegnede i sykkelparken i Svarteberg lørdag var en udiskutabel suksess. I heisen var det rundt 30 syklister, samtidig som like mange var spredt rundt i bygda på andre turer som hadde organisert transport til topps. I bunnen av t-krokheisen var det full musikk og skikkelig stemning i 25 graders varme. Her var det ikke bare syklister, men et tallrikt publikum fra bygda som ville se hva som foregikk. Avslutningen på freerideløypa har tre alternative linjer, og med dyktige syklister som Joachim Ski Torp og Jostein Authen som de ivrigste, var det høyt nivå på underholdninga. I tillegg til gratis heis var det gratis vafler og utlån av sykler fra Bikes and Boards. - Dette er den beste sykkelhelga mi i hele år, og den parkløypa er noe av det feteste jeg noen gang har sykla, sa Jostein.

Annonse

På søndag dukka allstedsnærværende Pål Standal opp, og han hadde også godord til løypebyggerne. - Her har de skjønt hvordan man skal bygge overganger og landinger sånn at det funker, sa han.

Åsmund Thorsen hadde forklaringa parat. - Vi kan jo egentlig ikke bygge, men vi grovshaper elementene, og så begynner vi å teste det. Så justerer vi til det funker, sa han.

I sykkelparken er det en forholdsvis kort løype, men elementene ligger tett som hagl og har bra variasjon. Hele parkløypa kan trilles av en nybegynner, mens det viderekomne har lange landinger hvis de vil ha luft. Til slutt i løypa kommer det to alternative løypevalg. Den ene med en step-down over en bekk, og den andre med en luftig dropp som veldig få tok sjansen på. I tillegg går det fra toppen en helt egen og enkel sti som slanger seg ned den slake skibakken.

Rundt i bygda var det tre alternativer. Myset var snill flytsti, Myking/Kvinnegardslia var flytsti med freerideelementer, mens Sel var til dels bratt blåsti.

Ål markedsfører seg som kulturkommune, og sannelig hadde ikke de driftige gutta i Ål Kranklag klart å få kommunal støtte til arrangementet.

Dessverre ble det noen skader, med et kragebeinsbrudd og et kraftig forslått lår som er hendelser som man nesten må regne med. Imidlertid fikk ei jente en skade i ryggen etter et fall. Etter det vi kjenner til har hun førlighet i beina, så det vil trolig gå bra.