Etablerer helproft trail crew

Tråkk n Roll skal gjøre Hallingdal til en ledende destinasjon for terrengsyklister, og denne uka fikk prosjektet 400.000 kroner til å etablerer et helproft trail crew som skal tilrettelegge stiene i regionen.

Sist oppdatert: 18. desember 2015 kl 17.08
Hallingdal skal løftes til en tipp-topp destinasjon for terrengsyklister. Til det kreves et helproft trail crew. Foto: Ål Utvikling/Vegard Breie
Hallingdal skal løftes til en tipp-topp destinasjon for terrengsyklister. Til det kreves et helproft trail crew. Foto: Ål Utvikling/Vegard Breie
Lesetid: 3 minutter

Foto: Ål Utvikling/Vegard Breie 

– Forholdene og mulighetene her ligger til rette for å få til mye. Men det må en profesjonalisering til for å ta det nødvendige steget opp til å bli en ledende destinasjon på terrengsykling. Derfor er neste fase å få etablert et lokalt og vitalt trail crew, sier Lars W. Jensen, som er prosjektleder i Tråkk n Roll.

Prosjektet har allerede fått 300.000 kroner til utviklingsfasen fra Regionrådet for Hallingdal, og denne uka bevilge Fylkesutvalge i Buskerud ytterligere 400.000 kroner til videreføring av prosjektet. Pengene fra Fylkeskommunen gjør det mulig for Tråkk n Roll å etablere et profesjonelt Trail Crew  som skal jobbe med bygging, vedlikehold og tilrettelegging av stier i regionen, og til sommeren vil de første stiprosjektene realiseres.

Flere på hjul i terrenget
Med mottoet ”Mer terrengsykling, og mer enn terrengsykling” jobber Tråkk n Roll og reiselivsnæringen i Hallingdal for å gjøre regionen til en mer attraktivt helårsdestinasjon for terrengsyklister, tuftet på terrengsyklistenes unike behov og ønsker.

– Markedet for terrengsykling er mye større enn de som sykler i dag, men det gjelder å få bygget bærekraftige stier av høy kvalitet og lav terskel, slik at vi får flere folk inn i terrengsykling, forklarer Jensen.

Det skal Tråkk n Roll legge til rette for med å bygge og vedlikeholde bærekraftige stier på alle de seks destinasjonene som eier prosjektet.

Jensen ser for seg at trail crew´et får en kjerne på minst tre profesjonelle stibyggere som kan bidra til å bygge opp kompetanse videre.

– Da får vi et mannskap av dedikerte folk som er sinnssykt gode til å bygge sti, og som kanskje også kan gjøre det til en levevei, sier Jensen, og legger til at det ikke nødvendigvis må være hardbarkede, hard core syklister.

– Det er en fordel å like å sykle, og å ha en mening om hva som er en god sykkelopplevelse, sier han.  

Les også: Offroad Valdres

Flere bein å stå på
Opplevelser og aktive reiser er i vekst, men så langt har Hallingdal i stor grad vært en vinterdestinasjon både for hyttefolk og overnattingsgjester. Derfor gikk Regionrådet for Hallingdal inn med 300.000 kroner til prosjektfasen i Tråkk n Roll, som startet opp i januar 2015.

Prosjektet eies av destinasjonene i Hallingdal: Flå Vekst SA; Nesbyen Turist- og Næringsservice, Ål Utvikling AS, Hemsedal Turistkontor SA, Visit Geilo AS og Gol Reisemål AS.

I løpet av det første året har Tråkk n Roll blant annet utviklet en overordnet forretningsplan og framdriftsplaner for hvordan regionen skal bli en ledende terrengsykkeldestinasjon, samt innledet prosjektsamarbeid med Valdres og Trysil. Disse destinasjonene har hatt en målrettet satsing på terrengsykling i flere år og har støtte fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. 

Les også: Trysil Bike Arena 

Publisert 18. desember 2015 kl 17.08
Sist oppdatert 18. desember 2015 kl 17.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen