Canvas Hotel: 15 km runde

Canvas Hotel

Sist oppdatert: 4. november 2011 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Treungen - Gautefall
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: 2-3 timer
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Det er flere veier til Canvas. En går på DNT-sti fra Gautefall (15 km) og kommer inn på denne stien halvveis, på Stolvassnuten.

Endepunkt

Canvas Hotel

Terreng

Svaberg og singletrack. Minimalt med gåing.

Rutebeskrivelse

Det er flere veier til Canvas. En går på DNT-sti fra Gautefall (15 km) og kommer inn på denne stien halvveis, på Stolvassnuten.Stien er merka med varder, men GPS-spor anbefales.

Svaklatringen i Nissedal er viden kjent, men de enorme områdene med duvende svaberg byr på unike muligheter for stisykling også. På alt fra korte sløyfer til flere dagers turer.

Den «lange runden» fra hotellet er på 15 kilometer og inneholder 500 høydemeter med klatring/utfor. Primært på sva, men også noe jordbunn i furuskogen.I terrenget i nærområdet til hotellet har løypesjef og grunneier Per Kveim brukt klopp på rull for å gjøre myrene framkommelige.

Flere steder ligger det bruer over bekker og dype furer i landskapet. Det største byggverket er en 30 meter lang hengebru som gründer og hotelldirektør Jan Fasting har konstruert.

– Da Statkraft hadde drøyt 20 ansatte her på workshop, måtte de pent trille over brua. HMS-reglementet deres tillot ikke sykling, men for øvrig har den blitt et artig innslag for syklistene og en attraksjon for de lokale, forteller Kveim.

GPS-spor

Den lange runden (15 km/500 høydemeter) fra hotellet finner du her:

connect.garmin.com/course/133893

Det finnes flere veier inn til hotellet. En går på DNT-stien fra Gautefall. Den er OK å sykle, men kan ikke sammenlignes med flyten på stien ved hotellet, hvor du sjelden trenger å gå av sykkelen. Gautefall – Canvas Hotel (15 km/600 høydemeter en vei):

connect.garmin.com/course/211728

Fakta

Canvas Hotel ligger på en øy i et tjern mellom Drangedal og Nissedal, rett syd for Gautefall. Kjøretiden fra Oslo er 3 1/2 timer, alternativt kan man ta toget til Drangedal stasjon og bli henta der. Man sover i Yurter, som er mongolske telt med to komfortable senger og en vedovn i hver. Om morgenen tenner personalet opp i ovnen.

Maks antall gjester er 22.Større grupper deles inn etter ferdigheter og ambisjoner, og guides på et stadig voksende nettverk av stier som er tilrettelagt med bruer og klopper.

Sykkelutleieparken blir Lapierre Zesty i 2012.Det er Jan Fasting, Øivind Lie og Per Kveim som står bak hotellet.

Video

Publisert 4. november 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 4. november 2011 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen