Besseggen rett ned

Makken syklet ned Besseggen. Det ble spektakulært.

Sist oppdatert: 25. september 2016 kl 22.42
Mads Makken Haugen syklet Besseggen rett ned. Han hadde verken gått opp eller ned Besseggen før han syklet den 5.september, og i ettertid er han glad for det. Foto: Joakim Andreassen
Mads Makken Haugen syklet Besseggen rett ned. Han hadde verken gått opp eller ned Besseggen før han syklet den 5.september, og i ettertid er han glad for det. Foto: Joakim Andreassen
Lesetid: 2 minutter

5. september ble Besseggen forsert på to hjul av Mads ”Makken” Haugen. Kombinasjonen av fotturen opp og syklingen ned ble en relativt omfattende ekspedisjon.

– Jeg hadde aldri gått Besseggen før. Jeg hadde heller ikke sett Besseggen fra nedsiden, og jeg tror ikke jeg hadde tatt så lett på det hvis jeg hadde visst hvor skummelt det var. Jeg har noen kompiser og de sa at det ikke gikk an å sykle Besseggen. Jeg skjønner jo at folk kanskje syns det er tullete å gjøre dette, sier Makken, og forklarer at sykkeldelen var den letteste delen av prosjektet.

– På selve eggen er det jo stein så det er fast grunn. Fart er flyt, så det er jo overkommelig. Jeg anbefaler ikke alle å gjøre det, men jeg er glad jeg har gjort det og jeg håper kanskje jeg slipper å gjøre det igjen, sier Makken etter stuntet 5. september.

– Mitt forhold til fjellet, det er snøskuter opp og kose meg, sier stuntsyklisten, som er oppvokst i Vang i Valdres, ved foten av Jotunheimen.

Dronefilmingen i nasjonalparken er gjort med tillatelse fra Nasjonalparkstyret for Jotunheimen og Utladalen og med dispensasjon fra nasjonalparkens verneforskrifter.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 25. september 2016 kl 22.42
Sist oppdatert 25. september 2016 kl 22.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen