5. september ble Besseggen forsert på to hjul av Mads ”Makken” Haugen. Kombinasjonen av fotturen opp og syklingen ned ble en relativt omfattende ekspedisjon.

– Jeg hadde aldri gått Besseggen før. Jeg hadde heller ikke sett Besseggen fra nedsiden, og jeg tror ikke jeg hadde tatt så lett på det hvis jeg hadde visst hvor skummelt det var. Jeg har noen kompiser og de sa at det ikke gikk an å sykle Besseggen. Jeg skjønner jo at folk kanskje syns det er tullete å gjøre dette, sier Makken, og forklarer at sykkeldelen var den letteste delen av prosjektet.

Annonse

– På selve eggen er det jo stein så det er fast grunn. Fart er flyt, så det er jo overkommelig. Jeg anbefaler ikke alle å gjøre det, men jeg er glad jeg har gjort det og jeg håper kanskje jeg slipper å gjøre det igjen, sier Makken etter stuntet 5. september.

– Mitt forhold til fjellet, det er snøskuter opp og kose meg, sier stuntsyklisten, som er oppvokst i Vang i Valdres, ved foten av Jotunheimen.

Dronefilmingen i nasjonalparken er gjort med tillatelse fra Nasjonalparkstyret for Jotunheimen og Utladalen og med dispensasjon fra nasjonalparkens verneforskrifter.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.