Mandag 8.mai starter Tråkk n Roll et utviklingsprosjekt i Hallingdal og skal bygge sykkelanlegg uavbrutt i et halvt år. I forkant av sesongen 2016 etablerte Tråkk n Rolls et stibyggerlag på fem mann, og det er disse som skal stå for utbyggingen.

Ål er første delmål
Det første prosjektet på årets liste er å ferdigstille sykkelparken i Ål, som har et budsjett på en million kroner og åpner i slutten av juni. Den anlegges mellom elva og riksveg 7, og får dirt jumps, pumptrack, rundbaneløype og balanseelementer. Når den er på plass blir den Hallingdals første sykkelpark.

Les også: Anlegger ny sykkelpark i Ål 

Tråkk n Roll er sykkelutviklingen i Hallingdal, og eies av fem destinasjoner i regionen: Nesbyen, Gol, Ål, Geilo og Hemsedal. I tillegg til Tråkk n Rolls prosjekter, ble det klart tidligere i vinter at Nes vil satse millioner på stiutvikling i kommunen.

Les også: Sju millioner til sykkelsatsing  

Saken fortsetter under

Anleggsarbeidet med sykkelparken i Ål er allerede i gang, og i juni skal den være klar til bruk. Foto: Knut Myking

Kompetanseheving i Portugal
Mark McClure fra IMBAs stibyggeravdeling og Tråkk n Rolls stibyggersjef Duane Butcher fra Geilo var i Portugal i april, der de bygget om fotballbaner til en urban sykkelpark, og nå skal den erfaringen overføres til prosjektene i Hallingdal.

– Det er utrolig stor overføringsverdi i forhold til det som skal skje i Hallingdal i sommer, og det er gull verdt å kunne få inn denne treningen mens det fortsatt ligger snø på bakken i Hallingdal. Nå starter vi opp maskinene i Norge, og første park, som ikke blir så ulik den vi bygget i Portugal, vil være klar i slutten av juni. Men det er bare starten, sier Butcher.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.  

Sykkelanlegget i Agueda i Portugal minner lite om den fotballbanen det en gang var etter at IMBAs stibyggere og Geilos Duane Butcher har vært på jobb i et par uker. Nå skal et liknende anlegg bygges i Hallingdal. Foto: Lars Wraae Jensen