– Da er vi direkte inne her fra årets sesongstart, og det er vel ingen tvil om at dette blir en uvanlig tøff konkurransesesong for terrengsyklistene!

Annonse

– Det stemmer, men her i kommentatorboksen føler vi oss trygge på at vår mann har lagt inn mye riktig trening, mange grundige forberedelser og fokus på de viktige oppgavene underveis.

– Ingen tvil om det! Han kom jo veldig godt ut fra start, kunne vi se!

– Det stemmer, han kom seg unna den fatale bommerten like etter startskuddet, da mange ikke fikk med seg at Giro har byttet logo i år. Dermed kom de forbi her med fjorårslogoen på hodet, og havnet bakpå med en gang.

– Det skal sies at flere hadde årets modell av Xen, men i feil fargekombinasjoner. Mange skumle feller i årets Giro-utvalg, men vår mann klarte faktisk å matche den røde ramma med det røde bakstykket på Matt Sepia-versjonen.

– Et fantastisk rykk allerede tidlig, der altså. Men her ser vi at han strever i den første harde kneika, hva er det som skjer?

– Nei og nei, han sliter med feil baggyshorts, kan vi se, han ble trolig for sent klar over at knepads er blitt mainstream i år, og bestilte nok 661 Tomcat-ene sine uten å tenke på de katastrofale konsekvensene vi nå ser i kombinasjon med fjorårets shorts.

– Au, da! Eksponering av melkehvit hud mellom shortsens nedre kant og padsene! Dette er vel et skrekkscenario for deg som ekspertkommentator?

– Det er ille, og det er slike ting som skjer når man speiler seg stående før start - uten å innse hvor mye standardshortsene kryper opp under tråkking. Han skulle selvsagt bestilt seg en av de nye shortsene i 3/4 lengde, gjerne i årets duse camofarger, men her glipper det altså.

– Vi kan se hvordan han fortvilt forsøker å få langet over løse knevarmere for å skjule tabben, men det blir jo uansett bare en nødløsning.

– Helt klart, det viser jo bare at han ikke følger med på regelverket, som jo endres fortløpende. Heldigvis får han alt til å stemme med trøya, og er allerede der i ferd med hente inn teten.

– Skal vi gjenta reglene for de som ikke har fått dem med seg, kanskje?

– Ja, de er jo så enkle at de fleste kan resonnere seg fram til dem på egen hånd, men uansett: En korrekt stisyklingstrøye må ikke ha lommer på ryggen, ikke være for kort i ryggen, ikke være for tettsittende, ikke ha teamlogoer, ikke ha skrikende farger, ikke ha for mye mønster, ikke ha for stor skrift, ikke ha for korte eller trange ermer hvis den er kortermet - og ikke for slakke ermer dersom den er langermet. Det er ingen grunn til å gjøre dette vanskelig!

– Absolutt ikke, og nå ser vi at vår mann er inne i en svært god periode her ute i skogen. Hva er det han gjør nå?

– Han gjør en veldig god prestasjon akkurat nå, i et tett felt der samtlige selvsagt har oppgradert sine gamle Camelbak HAWG-sekker til den nye som kom i fjor. Men alle har dusinversjonene fra fjoråret i svart, blå eller rød, unntatt vår mann - som har greid å skaffe seg den smoothe ørkenfargen coyote som kom først nå i vinter! Det er fantastisk! Den finnes verken på cyclecomponents.com eller chainreactioncycles.com, så her ligger det virkelig innsats bak!

– Dette er jo en ren maktdemonstrasjon, og se på den koordinasjonen! Hvilket syn!

– Ja, det er jo her mange legger ned en enorm innsats off-season, og det burde være unødvendig å nok en gang utbrodere de hellige prinsippene om fargekoordinasjon av pinne/stem/krank/felg. I år har han virkelig fått dette til å stemme, og det gir selvsagt resultater.

– Men var det ikke her han fikk problemer i fjor?

– Det stemmer, han gjorde en litt uvøren bestilling av en titansetepinne før fjorårets sesong, og fikk store problemer med å hente seg inn.

– Hva var det som gikk galt?

– Han glemte jo at den litt underlige gråtonen verken matcher svart eller blankt, og at du dermed risikerer et kaos som i verste fall kan ødelegge hele sesongen! Heldigvis tok han ansvar og byttet tilbake til svart Thomson umiddelbart. Men i år har han ikke tatt noen sjanser, vi så jo i vinter at han gikk over utstyret og sjekket det nøye for utdaterte komponenter. SRAM X.9 er revidert, Hope Mono Mini har jo helt nye hendler, kalipere og skiver, men siden modellnavnene ikke endrer seg, er det lett å gjøre skjebnesvangre feil her! Men her stemmer alt, og nå er han alene i tet!

– Treningsfilosofien hans består vel av fire setninger som etter hvert har fått bredt gjennomslag?

– Det er riktig: 1. Add to basket. 2. Proceed to checkout. 3. Pay by card. 4. Place order. Så lett, men samtidig så krevende! Som sagt: Det blir en tøff sesong!

Denne artikkelen sto på trykk i Terrengsykkel nr 8/2007