Les om sprintrittet i VM her.

Det er langt mellom de internasjonale resultatene for norsk terrengsykling. Dessverre er det for tiden kun Gunn-Rita Dahle Flesjå som er med og kjemper helt i toppen internasjonale, uke etter uke.

Annonse

Likevel er det flere lyspunkt. Et av de store lyspunktene var selvfølgelig at vi som nasjon, og Hafjell som destinasjon klarte å arrangere et terrengsykkel-VM som det var stil over. Ingen liten prestasjon i seg selv av folkene bak Hafjell Bike Park og Hafjell freerideklubb.

Det var også i VM at årets norske prestasjon foregikk.

BRONSEJENTE: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Sepura Superior tok bronse i VM i sprint på Maihaugen. Foto: Øyvind Aas

BRONSEJENTE: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Sepura Superior tok bronse i VM i sprint på Maihaugen. Foto: Øyvind Aas

I sprintrittene på Maihaugen hadde vi flere norske deltagere med høye ambisjoner. Og en av disse leverte realt da det hjalt som mest.

Ingrid Sofie Bøe Jakobsen har hatt en knallbra sesong med flere pallplasseringer i verdenscupritt i sprint og hun kom til VM på hjemmebane som en sterk kandidat til å ta en medalje. Men mye måtte klaffe og sprintrittene kan fort bli preget av uhell og krasj med konkurrenter. Men Ingrid Sofie taklet presset som hun måtte føle som vår eneste reelle medaljekandidat og syklet mesterlig i de innledende heatene. Hun viste styrke ved å kvalifisere seg videre helt til finalen med bunnsolid og smart sykling. Også i finalen skulle hun få bruk for tålmodighet og vettug sykling.

Les om herresprinten på Maihaugen.

PALLEN: Linda Indergand, Kathrin Stirneman og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok medaljene i VM-sprinten.

PALLEN: Linda Indergand, Kathrin Stirneman og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok medaljene i VM-sprinten.

Ingrid kom fra avslutningen i verdenscupen proppfull av selvtillit. En tredjeplass i finalen i Meribel viste at en pallplassering var innen rekkevidde, også i VM. Men VM er VM og de fleste pleier å stille skarpere skodd der enn ellers i sesongen. I tillegg var det ventet at flere rundbanespesialister også ville være med å kjempe om medaljene i sprint.

VM-rittet på Maihaugen ville uansett bli spesielt. Bare noen måneder tidligere hadde Ingrid mistet søsteren sin i en tragisk akeulykke i Hafjell. Å skulle kjempe om VM-medalje bare et steinkast unna ulykkesstedet ville sette følelsene på prøve.

Men Ingrid var i angrepsposisjon foran finalen. Finaleheatet var toppet med de største favorittene alle på plass. Den svenske gull-kandidaten Jenny Rissveds var revansjelysten etter å ha bommet på pallen i Meribel. Mens sveitsiske Kathrin Stirneman kunne krone en tilnærmet perfekt sesong med VM-gull. Stirneman hadde allerede vunnet verdenscupen sammenlagt og var den soleklare favoritten på mai-haugen.

Linda Indergang, også hun fra Sveits var også klar i finalen. Også hun en klar gullkandidat.

Ingrid Sofie tok starten i finalen. Hun viste ingen frykt og ingen respekt. Inn i den første krappe svingen holdt hun ledelsen og knakk seg opp den første bratte kneika i tet.

– De to sveitsiske jentene kjørte forbi meg og var sterkere enn meg i det tekniske, men jeg er superfornøyd med at jeg klarte å ta inn på dem. Det har jeg ikke klart tidligere, sa Ingrid Sofie etter finalen.

De to sveitsiske jentene spurtet om seieren, mens Jenny Rissveds og Ingrid Sofie måtte gjøre opp om bronsen.

Med et bevis på styrke og bevissthet passerte Ingrid Sofie Jenny i siste sving og kunne ta Norges eneste VM-medalje.

Jenny Rissveds måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, mens bronse og tredjeplass var som en seier å regne for Ingrid Sofie Bøe Jacobsen.

FOR ASTRID: Ingrid mistet søsteren Astrid i en akeulykke i Hafjell sist vinter. Ingrid tenkte på Astrid under rittet på Maihaugen

FOR ASTRID: Ingrid mistet søsteren Astrid i en akeulykke i Hafjell sist vinter. Ingrid tenkte på Astrid under rittet på Maihaugen