Cube Stereo 160 c:62 er Cubes toppmodell med 27,5-hjul, og har inntil nå vært det ambisiøse Cube Action-lagets enduro-sykkel (de sykler nå på en 29er). 

Fra første tråkk er det opplagt at sykkelen er leken og spenstig. Den er ikke utilpass selv i stående spurting opp kneiker på grusveier. Sykkelen er klart lettest i testen, og det kan vi kjenne. Den er også blant de korteste. Cubes størrelser er verdt å merke seg. 20-tommeren vi tester her tilsvarer mer en M enn en L for moderne stisykkelgeometri. Den er noe lengre enn Rocky Mountain-sykkelen i M og noe kortere enn Canyon Strive i M. Styrevinkelen på 66 grader er på linje med flere av de andre her. 

I teknisk klatring opp til toppen av vår testløype er Cube Stereo klart mest inspirerende. Du kan være offensiv og gi gass over slag og opp kanter. Når vi bikker toppen, er det lett å jage opp til en god fart før tyngdekraften kan ta over. Det velprøvde demperopphenget til Cube gir godt fraspark, samtidig som hjulene flyter smidig over røtter og steiner. Når det bikker nedover, fortsetter det lekne inntrykket.