Med seieren torsdag kveld tok Christopher Blevins fra USA sin andre medalje i årets VM. For amerikaneren var kortbanerittet mesterskapets høydepunkt, men mot slutten av rittet så det ut til at drømmen om regnbuetrøya kunne ryke. 

På nest siste runde tok tyskeren Maximilian Brandl et magadrag og fikk en massiv luke, men det viste seg at han gikk for tidlig. På slutten av siste runde Brandl ble innhentet av fire jagende ryttere, inkludert Blevins, mens Brandl og Henrique Avancini fra Brasil gjorde opp om resten av pallen.  

Erik Hægstad, som kom tilbake med 25.plass i rundbane fra OL i Tokyo i starten av august og en solid 17. plass fra EM forrige helg,  kom på 34. plass i tidenes første offisielle VM i kortbane torsdag ettermiddag. Han lå på 17. plass etter første runde, og var oppe på 15.plass etter andre runde, men tapte stadig mer på de etterfølgende rundene. 

Kortbanerittet i VM var åpent for de 50 beste kortbanerytterne fra tirsdagens kvalifiseringsrunde. Der ble det kjørt to heat. Hægstad ble nummer 13 i sitt heat og plasserte seg solid innafor kravet. 

Topp 3 menn XCC
1. Christopher Blevins, USA, 19:30
2. Henrique Avancini, Brasil, 19:32
3. Maximilian Brandl, Tyskland, 19:32
--
34. Erik Hægstad, Lillehammer CK/Norge, - 1 runde

Fullstendige resultater 

Sina Frei verdensmester i kortbane
Kvinnene syklet sitt kortbaneritt i VM like før herrenes kortbaneritt. Der var det Sina Frei fra Sveits som vant. Norge stilte ikke med noen ryttere i dameklassen.

Topp 3 kvinner XCC
1. Sina Frei, Sveits, 20:11
2. Evie Richards, Storbritannia, +0:00
3. Pauline Ferrand-Prevot, Frankrike, +0:01

Fullstendige resultater 

Historiske verdensmestere
Årets VM arrangeres i Val di Sole i Italia fra 25. til 29. august. 

Dagens kortbaneritt, som i UCI har forkortelsen XCC, var tidenes første offisielle VM i øvelsen. 

Tidligere har sprint eliminator XCE vært en del av UCIs verdensmesterskap i terrengsykkel, men øvelsen har de siste årene hatt sitt eget VM. Det er det organisasjonen City Mountain Bike som har arrangert på oppdrag fra UCI. Dette mesterskapet arrangeres i år i Graz i Østerrike helga 4. til 5. september

Klart for seniorenes rundbaneritt
Lørdag er det klart for de seniorenes rundbanerittene. Da sykler U23 kvinner klokka og U23 menn klokka 10:45, mens kvinner elite sykler klokka 13 og menn elite sykler klokka 15:45. Menn og kvinner junior syklet sine rundbaneritt tidligere i dag. Der kom VM-debutanten William Høines Larsen på 15.plass

Norge stiller med totalt fem ryttere i rundbane. I tillegg juniorene William Høines Larsen og Sondre Rokke som syklet sitt VM i dag, har Norges Cykleforbund tatt ut U23-rytterne Knut Røhme og Mats Tubaas Glende, samt Erik Hægstad i menn elite. 

Årets rundbane-VM avsluttes med finaler i utfor på søndag. Junior kvinner og menn sykler sine finaler klokka 9:25. Utforfinalen for kvinner elite går klokka 12:50 og for menn elite klokka 14:10. Norge stiller med tre ryttere i utfor: Frida Helene Rønning og Mille Johnset i kvinner elite, samt Kine Haugom i kvinner junior.