/ VM

Tre syklister klare for utfor-VM

Ikke bare er tre syklister en stor utfortropp til et internasjonalt mesterskap i norsk sammenheng, men samtlige av syklistene er kvinner.

Sist oppdatert: 18. august 2021 kl 12.14
VM-DEBUTANT: Kine Haugom
VM-DEBUTANT: Kine Haugom tok bronse i EM første helga i august og er nå tatt ut til utfor-VM i Italia neste uke. Hun er en av tre norske ryttere som er tatt ut til mesterskapet. Foto: Stine Haugom
Lesetid: 2 minutter

Norges Cykleforbund har tatt ut to seniorkvinner og en junior til utfor-VM i Italia neste uke. 

– Det er ikke ofte man kan presentere tre norske kvinnelige deltakere i et Utfor-VM, som i tillegg har muligheten til å kjøre for medalje. Utformiljøet i Norge er lite, og for jentene er det enda mindre. Desto hyggeligere er det at de klarer å hevde seg internasjonalt, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter om årets uttak til utfor-VM.

Dette er Norges tropp til utfor-VM
Kvinner senior
Mille Johnset, SK Rye/ Continental Atherton
Frida Helena Rønning, Lillehammer CK

Kvinner junior
Kine Haugom, Hafjell Freeride Klubb

Mille Johnset er 20 år og kjører for det britiske laget Continental Atherton og moderklubben SK Rye. Hun har allerede vunnet sølv (2019) og bronse (2018) i utfor-VM. I år har hun hatt seier i IXS cup og ligger blant de 10 beste i alle ritt hun har deltatt på. 

Frida Helena Rønning er 26 år og bor i USA, der hun har tatt utdannelse. Hun kjører for Lillehammer CK, men trener og konkurrerer med sitt amerikanske lag. Frida har hatt gode resultater blant de 10-15 beste denne sesongen, og har hatt en seier i USA.

Kine Haugom er 17 år og kjører for Hafjell Freeride Klubb. Hun fikk sitt gjennombrudd i juniorklassen etter å ha kjørt inn til bronse i EM første helga i august. Forrige helg ble hun nummer 10 i verdenscupen i Maribor i Slovenia.

Tidligere i dag ble også uttaket til rundbane-VM klart. Der stiller Norge med fem ryttere.

Årets VM i terrengsykkel arrangeres i Val di Sole i Italia fra 25. til 29. august.

Publisert 18. august 2021 kl 12.14
Sist oppdatert 18. august 2021 kl 12.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen