Trysil Bike Arena åpner i pinsehelga

Norges største stisykkeldestinasjon Trysil, åpner i pinsehelga. I Trysil Bike Arena blir det blant annet utvidet kapasitet på heisen når den begynner å gå.

Sist oppdatert: 19. mai 2021 kl 13.35
trysil bike arena åpningstider trysil
TRYSIL ÅPNER FOR SYKLING: Det er klart for innrykk av syklister i Trysil i helga. Foto: Sjur Melsås.
Lesetid: 2 minutter

Norge har fått stadig flere stisykkeldestinasjoner som satser på tilrettelagt sykling de siste årene. Størst er foreløpig Trysil, som har et stort nettverk av stier og bredt tilbud. 

Felles for flere av destinasjonene er at de gjerne ligger i, eller i nærheten av skisenter, og at snøsmeltingen må gå sin gang. Drammen Bike Park har allerede åpnet, og lørdag 22. mai åpner Trysil Bike Arena. 

– Vi åpner hoveddelen i Gullia til helga. Det er noen stier vi trenger litt mer tid til vedlikehold på, så vi åpner cirka 2/3. Det ble ikke snøfritt før i forrige uke, så vi har 4-5 mann som driver med vedlikehold, sier Norderhaug. 

olve norderhaug trysil bike arena
SPENT: Olve Norderhaug (t.v.) i Trysil Bike Arena er spent på sesongåpning. Her fotografert under åpningen av Brage Vestaviks B-Rage i 2020. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Utvidet heiskapasitet

Trysil har jevnt og trutt uviklet nye stier - på tampen av sesongen i fjor kom stien Papa Bear. Selv om det ikke er noen nye stier klar til åpningsdagen, forteller Norderhaug at det er flere prosjekter underveis. 

– Den nye pumptracken vår blir klar i løpet av juni, og så har vi en sti vi jobber med som vil være ferdig litt senere.

Norderhaug forteller også at det er en del arbeid som kanskje ikke er like synlig for syklistene i Trysil. 

– Jeg tror ikke nødvendigvis det blir lagt merke til, men vi har gjort utbedringer flere steder, og sånne litt kjedelige ting som bedre skilting. Det begynner å bli såppas mye folk her med sykkel nå at det er nødvendig. 

trysil bike arena åpningstider
SNØEN MÅ BORT: Dette bildet ble tatt ganske så nylig - men nå er snøen på vei bort før Trysil Bike Arena åpner i helgen. Foto: Trysil Bike Arena

 

Trysil har opplevd en enorm vekst i antall gjester med stisykkel de siste årene, og spesielt heisen er populær. I 2020 registrerte destinasjonen 63 000 passeringer ned den heisbaserte stien Magic Moose. Det har ført til at heisen får utvidet åpningstid og kapasitet. 

– Skistar har bestilt flere sykkelstativer til heisen, og i sommer får den én time utvidet åpningstid, fra 10-16. På de travleste dagene i fjor var det heiskø, så vi prøver å ta unna for det. 

Heisen begynner å gå 17. juni, og vil da gå hver dag fra 10-16 fram til skolestart i august. 

papa bear stisykling trysil
NY STI: Stien Papa Bear åpnet høsten 2020. Foto: Jonas Sjögren

Ting som skjer

Stisykkelfestivalen Utflukt skulle etter planen gå i juni, men har blitt utsatt til august. Terrengsykkelcampen for barn som går 20-25 juni er utsolgt, men Trysil pleier å ha flere arrangementer gjennom sesongen. 

Trysil Bike Arena

  • Åpner 22. mai

  • Heisbasert sykling åpner 17. juni

  • Norges største stisykkeldestinasjon

  • Sti-investeringer for ca 25 millioner

  • Stort nettverk av tilrettelagte og naturlige stier

  • Heisbasert sykling

  • Pumptrack og dual-slalom-løyper

  • Har de siste årene vært destinasjon for stisykkelfestivalen Utflukt

  • Brage Vestaviks signaturløype B-Rage ligger i Trysil

 

Publisert 19. mai 2021 kl 13.35
Sist oppdatert 19. mai 2021 kl 13.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen