Stisykkelcamp i Oppdal

Topptursykkel-miljøet har nærmest eksplodert i Oppdal de siste årene, og i august er det klart for historiens første stisykkelcamp i skibygda.

Sist oppdatert: 29. juli 2012 kl 19.11
ENTUSIAST PÅ HJEMMEBANE: Bjarne Grøseth lever og ånder for stisykling. Her er han i aksjon på superstien på Svarthaugen hjemme i Oppdal. Foto: Trond Aalde
ENTUSIAST PÅ HJEMMEBANE: Bjarne Grøseth lever og ånder for stisykling. Her er han i aksjon på superstien på Svarthaugen hjemme i Oppdal. Foto: Trond Aalde
Lesetid: 2 minutter

Teknikkurs, guidede turer på kremstiene i Oppdal og sosialisering på høyt nivå står på programmet når Oppdal Stisykkel Camp arrangeres den siste helga i august. Og programmet er åpenbart fristende, for de femti plassene er snart utsolgt.

Sauehjelp

– De siste årene har vi funnet et utall fantastisk fete sykkelstier i Oppdal, godt hjulpet av millioner av fjellvandrere, bønder som skal til seters og ikke minst; sauer. Oppdal er Norges største sauekommune, og det er gode nyheter for stisyklister vet du, forteller Bjarne Grøseth, som er primus motor bak stisykkelfestivalen.

I tillegg til guidede turer på stiene rundt omkring i Oppdal, har arrangøren lagt inn teknikkurs med Eirik Ulltang, som er en av Norges råeste trailsyklister.

– Under festivalen blir fokus både på toppturer og «vanlig» stisykling, og vi har så mange turer på blokka, at det skal godt gjøres å få med seg alle på ei helg. I tillegg finner vi stadig vekk nye, sier Grøseth.

– Står ikke på stier

Det var gjennom jobben på sportsbutikken VPG at Bjarne ble pådriver for Oppdal Stisykkel Camp. Men ideen ble spilt inn av Arve Kulvik, som jobber med Maloja.

– Arve mente vi måte arrangere noe sykkelgreier i Oppdal. Og det syns vi var en gd ide! Vi starter litt i det små, så får vi heller bygge dette videre, sånn at campen blir enda bedre i framtida. Det skal i hvert fall ikke stå på stier, forteller Bjarne Grøseth.

Ingen krav til sykkel

– Hva med sykkel, kan man møte opp med hvilken terrengsykkel som helst?

– Jada, mange av stiene kan sykles med hardtail, og de alle kan trilles opp med utforsykkel, så de fleste typer terrengsykler kan brukes.

Oppdal Stisykkel Camp går av stabelen fra 31. august til 2. september, og program. Er lite utvalg av stiene som kan sykles finner du i stisykkelguiden for Oppdal, som er her!

Publisert 29. juli 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 29. juli 2012 kl 19.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen