For mange sti- og terrengsyklister er sykkelfestivaler noe av sesongens høydepunkt.

2020 ble derfor en nedtur for mange, da det meste av arrangementer måtte avlyses, også Utflukt i Trysil. 

Oppdal fikk derimot arrangøren dratt i gang Oppdal Sykkelfestival, med smittevernstiltak. Nå er datoen satt for ny festival, og Ludvig Yttergren i Oppdal Sykkelfestival tok med seg forskjellige erfaringer fra fjoråret. 

– Dere var en av få arrangører som fikk gjennomført i fjor, hva lærte dere av det?

– Smittevernmessig lærte vi oss om logistikk. Det ble litt ekstra logistikk med å holde avstand og dele opp deltakerne i grupper. Men en annen ting vi tok med oss, er at vi skal satse litt mer på shuttling. 

– Hvorfor det?

– Hvis man normalt sett ikke sykler mye i det terrenget vi har her på Oppdal, er man kanskje ikke vant med å gjøre unna 700 høydemeter i ett jafs på vei opp. Skal man gjøre det tre dager på rad, kan det bli litt mye. Så vi tenker å tilby litt mer av det for å maksimere opplevelsen. 

Oppdal sykkelfestival 2021
FESTIVALSJEF: Ludvig Yttergren benyttet selv anledningen til å komme seg på tur under fjorårets festival. Foto: Kristoffer H. Kippernes

– Er det noen andre nyheter?

– Vi har noen planer som jeg ikke kan si så mye om ennå, men vi har jo sett at antallet elsyklister har økt kraftig. Så det blir sikkert flere elsykkelgrupper. Det var populært i fjor, og jeg tror det har en sammenheng med at mange har fått en forståelse for at man ikke nødvendigvis bare er lat, men at man vil sykle mer.  

oppdal sykkelfestival
SYKKELFESTIVAL: Flere stisyklister dro til Oppdal for å prøve nye stier i 2020. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Festivalen som i fjor samlet rundt 150 syklister, er planlagt til helgen 13-15. august. Som flere andre arrangementer tilbys det refusjon ved avlysning grunnet Covid-19. 

Terrengsykkel har skrevet om flere festivaler som er planlagt denne sesongen, se oversikten her.