Oppdal sykkelfestival, som er et samarbeid mellom Enern og Oppdal stisykkelcamp, arrangeres fra 13. til 15. august. Det er andre gang de to erfarne arrangørene samarbeider om en felles sykkelfestival på Oppdal. 

I fjor gikk Enern på Oppdal inn for å legge ned det tradisjonelle terrengsykkelrittet SykkelEnern til fordel for en sykkelfestival som favner en bredere gruppe syklister, fra tradisjonelle terrengsyklister til stisyklister, enduroentusiaster, grusryttere og elsyklister. 

Enern allierte seg da med den veletablerte Oppdal stisykkelcamp og arrangerte i 2020 den første felles sykkelfestivalen. Det samarbeidet videreføres i år, og nå er online påmelding til festivalen åpen.  

– Oppdal har mange muligheter for sykkelinteresserte, enten de foretrekker smale stier over tregrensen eller raske tråkk i kupert terreng. Men vi har et begrenset antall plasser og vi forventer å bli fulltegnet raskt, så først til mølla gjelder, sier Mari Erdal i Enern. 

Slik var fjorårets premiereutgave av Oppdal sykkelfestival 

Tilbud til alle, i små grupper
På programmet står turer i små grupper med lommekjente guider for syklister på alle nivåer i tre kategorier: stisykling med fulldemper, el-stisykling med fulldemping, og grus- og terrengsykling med hard-tail/halvdempet sykkel, samt lokalmat, grilling og mingling, sykkelvask og sykkeldemo i festivalområdet utenfor Oppdal Gjestetun i Oppdal sentrum. 

Festivalhelga åpner fredag kveld med kveldsturer fra klokka 18 og påfølgende pizzabuffet i festivalområdet utenfor Oppdal Gjestetun i Oppdal sentrum. 

Lørdag og søndag blir det turer fra klokka 0900 og afterbike i Mathallen fra klokka 17 lørdag kveld. Det vil også være tilbud om shuttling og heisbasert sykling lørdag og søndag. 

Her finner du oversikten over sommerens sykkelfestivaler 2021

Oppdal Sykkelfestival
FLYTSTI: Oppdal har mye å tilby sitsyklister, enten det er skog eller fjell som frister. Foto: Kristoffer H. Kippernes