Stiguide til Sæterhaugen

Denne stituren starter på hyttefeltet ved Dettlisætra på Oppdal. Turen er middels krevende men fortsatt relativt kort, så den kan fint kombineres med andre turer i området. Oppdal er kjent for å ha mye fet stisykling. Faktisk vil vi påstå at Oppdal er et av de beste stedene i Norge å besøke med stisykkel.

Sist oppdatert: 4. oktober 2020 kl 19.45
Sæterhaugen er en kort og fin topptur vest for Oppdal. Trygve Sande og Odin Sande sykler smalsti på toppartiet. / Stisykling i Norge.
Sæterhaugen er en kort og fin topptur vest for Oppdal. Trygve Sande og Odin Sande sykler smalsti på toppartiet. / Stisykling i Norge.

HVOR?

  • Kommune: Oppdal
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 3. middels krevende

Rutebeskrivelse

Oppdal er en fin sykkeldestinasjon.

Her finner du den unike kombinasjonen med at du kan bedrive ganske så tradisjonell stisykling i skog, men også ta turen opp på høyfjellet for litt mer utsikt dersom du ønsker det. 

  • Vanskelighetsgrad: 3 - middels krevende

  • Lengde: Ca. 9,5 km (samme vei opp og ned)

  • Høydeforskjell: Ca. 400 meter

  • Startpunkt: Hyttefeltet ved Dettlisætra

Som på turen til Rauhovden, skal du følge RV70 mot Kristiansund. Etter ca. 20 kilometer kommer du til avkjøringen til Storlidalen. Følg veien mot bygda (ikke  FV511 mot Storlidalen), kjør gjennom et gårdstun (to grinder), og etterhvert kommer du til en liten parkeringsplass. 

Fra parkeringsplassen følger du en bred stien gjennom hyttefeltet. Stien går på svaberg gjennom furuskog i starten. Etter hvert blir det smalere, og stien veksler mellom jordbunn og svaberg. Hold til høyre på vei opp, også der stien deler seg. Et skilt prøver å lure deg til venstre, men følg heller stien rett fram. Da får du den beste syklingen. Stien endrer nokså brått karakter, og blir bratt og svingete når den forlater furuskogen.

Når stien flater ut kommer du inn på den vanligste veien opp, og da blir stien bredere. Følg den så langt du orker, da stien blir litt udefinert nær toppen, men det er verdt å ta turen helt opp. De nederste delene byr på strålende sykling, og oppe på fjellet fins det muligheter for å sette utfor noen friske dropp.

Hvis du ønsker å sykle andre turer i området, har vi her noen anbefalinger til stisykkelturer som vi har syklet selv.

Oversiktskart over Oppdal med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Oppdal med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Publisert 28. mai 2019 kl 09.16
Sist oppdatert 4. oktober 2020 kl 19.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen