I den første episoden av vår serie Stipatruljen blir det kortreist sykling for vår nye programleder Henrik Hollingsæter Kippernes. Vi skal ut på lokale stier i Oppdal der den tidligere proffsyklisten både jobber og bor. 

Selv om Henrik strengt talt ikke hadde trengt å ha med seg en guide for å finne frem på disse stiene, har han likevel invitert kamerat og geolog Are Rolvsjord med på tur. Her skal vi lære litt om det unike jordsmonnet på Raudhovden i Oppdal, som visstnok drenerer så godt at det alltid er perfekte forhold, uansett vær. Vi skal bli med på tur til Raudhovden, sykle opp Blindtarmen, ned Maurtråkket og Hindsetstien blant annet.  

Annonse

Saken fortsetter under bildet

BÆÆÆÆÆ-RE LÆKKERT: Enorme mengder sauer og unikt jordsmonn, kombinert med fine stier gir ofte gode sykkelopplevelser. Bilde: Magnus Roaldset Furset

– Her der det masse fine stier, variert terreng i fantastiske omgivelser, sier Kippernes om mulighetene på Raudhovden.  

For noen sesonger siden, valgte Henrik å legge sykkelkarrieren på hylla til fordel for salgsjobb i 7blåner. Sykkelen er riktignok ikke lagt bort, og mye tyder på at formen til og med er så god at han sykler oppover. 

I de kommende episodene av Stipatruljen skal vi videre over grensen til Åre, deretter Stranda og Venabygdsfjellet i Ringebu.

Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset. Denne episoden ble først publisert sommeren 2018.