Leirsjef Arve Kulvik gleder seg til nok en utgave av sykkelfesten på Oppdal, den sjette i rekka. Leirledelsen har lagt opp til et variert turtilbud og samlet et godt knippe entusiastiske guider fra VPG til å vise fram det beste fra området.

– Vi har fra 8-10 forskjellige ruter som man kan velge mellom, og like mange lokale guider med god kompetanse på teknisk stisykling, lokale forhold, ivrig på å lære bort, og et lurt smil og gode historier på lur, sier Kulvik.

Årets turmeny er en kombinasjon av gamle favoritter og noen helt nye ruter.

– Bortsett fra noen klassikere, tilbyr vi nye ruter hvert år. Det vil nok dukke opp noen nyheter også i år, sier Kulvik.

Oppdal er et flott utgangspunkt for stisykling i Trollheimen, og det kan syklistene delvis takke sauen for.

– Oppdal er en av Norges største sauekommuner. Cirka 45.000 sau tråkker kontinuerlig opp nye stier til stor glede for folk som er glad i å ferdes i fjellet, enten på sykkel eller til fots. Vi har også et godt forhold mellom fotturfolket og syklistene på Oppdal, sier Kulvik.

Favner bredt
– Helt siden starten, så kommer det deltakere fra hele landet, og det er noe vi synes er ekstra gøy, sier Kulvik.

Han understreker at Oppdal stisykkelcamp skal være et tilbud for alle som er interessert i stisykling, uansett nivå.

– Målgruppen vi henvender oss mot, er veldig bred. Vi har alt i fra nybegynnere til meget dyktige syklister. Rutene er rangert i forhold til vanskelighetsgrad, så det vil være et tilbud for alle, uansett utgangspunkt, sier han.

Saken fortsetter under

Oppdal stisykkel camp trails and riders - foto Arrangøren 1000x668
Trollheimen og terrenget rundt Oppdal er proppfullt av fete stier. Foto: Arrangøren

Trollheimen og terrenget rundt Oppdal er proppfullt av fete stier. Foto: Arrangøren

Maks 70 deltakere
For å gi alle deltakerne en god opplevelse på turene som vel som i leiren, har Oppdal stisykkelcamp et tak på 70 deltakere. Samlingen er nå fulltegnet, men Kulvik har begynt å sette opp en venteliste, så det er fortsatt håp i hengende snøre for de som kommer med via ordinær påmelding. 

– Vi ønsker at campen skal ha god kvalitet i alle ledd. For å få god kvalitet og god flyt på turene, så ønsker vi å ikke ha for mange deltakere per guide, og har kommet fram til at sju til ti deltakere per tur er et bra tall. Antall gode guider er derfor begrensningen for taket vi har satt på, sier Kulvik.

– Den sosiale faktoren blir også bedre ivaretatt når man setter et maksantall som vi gjør. Da blir det god stemning på turene, men også på kveldene både fredag og lørdag, og de fleste rekker å bli kjent med nye hyggelige folk med samme interesse, sier Kulvik, og legger til at det skjer mye i leiren også av sykkelsetet.

I år kjøres Oppdal stisykkelcamp helga 23.-25. september, med ny base på Quality Hotell Skifer.  Hjemmesider til Oppdal stisykkelcamp 2016 og på Facebook 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Oppdal stisykkel camp fjelltur - foto Arrangøren 1400x933
Fint i høyden. Topptur på sykkel. Foto: Arrangøren

Fint i høyden. Topptur på sykkel. Foto: Arrangøren