Tekst: Erlend Sande 

– Dette er en sosial samling for de som elsker å sykle på fjellet. Vi ønsker å gi disse en unik opplevelse i Trollheimens fantastiske naturperle. Både i form av naturopplevelse, sykkeltekniske utfordringer og sosialt samvær, sier Arve Kulvik i Maloja.

Klesimportøren arrangerer campen sammen med butikken VPG, og det voksende stisykkelmiljøet i Oppdal stiller entusiastisk opp som guider. Samlingsstedet er Oppdal Motell. I fjor holdt trialmester Eirik Ulltang show, utenfor motellet på kvelstid og med spektakulære forseringer av oppovercrux på stiene på dagtid.

LES OGSÅ: Sommerens sykkelcamper på Terrengsykkel.no

– Hvilke endringer gjør dere i forhold til i fjor?

– Vi gjennomførte en spørreundersøkelse i fjor, og basert på den ser vi ikke noen grunn  til å gjøre de helt store forandringene. Alle var svært fornøyde. Små detaljer som mer lys på kvelden rundt grillområdet og flere griller vil vi ta tak i. Vi prøver også å samle sammen bilder som kan vises etter hver tur på kvelden. Det vil også bli lagt opp til en fotokonkurranse ved bruk av Instagram og Facebook. Det har også vært et ønske om at en av turene skal være lengre. Det skal vi se å få gjort noe med. Siden vi øker antallet deltakere til 70 i år, så vil det også bli flere guider og turer. Vi vil opprettholde turene med små grupper på 8-10 personer. Da blir kvaliteten mye bedre, sier Kulvik.

LES OGSÅ: Terrengsykkels forumtråd om Oppdal stisykkelcamp i fjor, med flere fine filmer.

Stisykkelentusiastene i Oppdal har sørget for å etablere toppturklassikere som Svarthaugen og Raudhovden, stier der mye av oppturen kan sykles og hvor du kan sette full fart nedover.  Oppdal stisykkelcamp er opptatt av å ha et godt tilbud til enten du er fersking på hardtail eller rutinert stisyklist med det siste av utstyr.

Påmelding og mer info om campen finner du her.