– Vi har en del nye turer på programmet i år, blant annet «The Gjøra Double», som er to bratte og nokså krevende turer i Sunndalen, Raudhovden i3, som er tre forskjellige turer på superklassikeren Raudhovden, og Skarvatnet trippel, som er tre turer i en i området ved Skarvatnet. I tillegg er selvsagt alle de andre klassikerne med, og noen nye som Hostostradaen på Innset og Ramshøpiken i Rennebu, forteller arrangør Trygve Sande.

Lang langtur

Fokus under festivalen, som ble arrangert for første gang i fjor, er real topptursykling med guide, på de fineste stiene trønderbygda har å by på. I år har også en ordentlig langtur funnet veien inn på programmet.

– Turen gjennom Dindalen er en skikkelig langtur i rått fjellterreng, og denne er ny på programmet i år, sier Sande, som melder om strålende værmelding, tørre stier og nydelige høstfarger i fjellet.

Flinke guider

Mange kjente fjes er på plass som guider under campen, blant andre utfor-landslagssyklistene Terje Nylende og Snorre Setrom, Oppdals endurosjef Øyvind Mæhle og selvsagt fjellguiden sjøl, nemlig Tor Olav Naalsund, som ikke bare er saubonde og tindevegleder, men også en ivrig stirydder og -syklist.

Datapresentasjon

– Dessuten kommer trialsyklisten Eirik Ulltang tilbake i år. Han ble så ivrig etter fjorårets festival at han kjøpte seg stisykkel og er hekta. Vi har også åpent mekkehjørne, og grillene fyres selvsagt opp hver kveld. Hvis jeg har it-karmaen på lag skal jeg også presentere alle stiene på avansert datamaskinvis, sier Sande.

Til slutt tar vi med Ulltangs nokså historiske prestasjon i fjor; da ble han nemlig førstemann, og foreløpig den eneste, som har sykla opp cruxet på den klassiske Raudhovden-stien. her!

Billetter til OSC kjøper du på FFShop.no