I morgen åpnes Oppdal stisykkelcamp for første gang, og tanken er at dette skal bli et årlig arrangement for de som trives best på to hjul på fjellet eller i skogen. Områdene rundt Oppdal kan nemlig by på begge deler, så her er det bare fantasien som setter grenser.

Fete stiturer

Trygve Sande hos VPG, som er arrangør av campen, forteller at det vil være hovedfokus på fete stiturer med guide på campen.

- Dagene skal utnyttes på stiene rundt omkring i Oppdal. Ellers blir det trailshow på kvelden med Norges beste trailsyklist, Eirik Ulltang. Han vil også gi litt teknikkinput under noen av turene, sammen med utforessene Snorre Setrom og Øyvind Mæhle. Vi har dessuten leid inn en egen kvinnelig guide som skal guide egen dametur, forteller Sande. På kvelden vil det også bli fyrt opp griller, i tillegg til at det vil bli arrangert rebusløp på sykkel. Her er med andre ord alt lagt tilrette for god en god stemning, og dersom værmeldingen slår til får man se mye til solen.

Topptursykling

Hva kjennetegner stisykling i Oppdal? - Oppdal er først og fremst stedet for topptusykling. Fjellene er ikke veldig bratte, og byr derfor på veldig mye bra sykkelterreng hvor det kan sykles både oppover og nedover. Turglad lokalbefolkning og hytteinnbyggere, sammen med det faktum at Oppdal er Norges største sauekommune, gjør at det er mye fet sti på toppene rundt omkring i bygda, forteller Trygve Sande. På programmet sår de beste turene Oppdal har å by på:

- Klassikere som Svarthaugen, Rauhovdin og Almannberget, gjerne med en liten twist, samt en del mer ukjente stier, som blant annet Seterhaugen, avslutter Sande.

Ledige plasser

 Arrangørene har femti plasser, og de melder at det fortsatt er noen ledige som de regner med å fylle opp. - Vi kan dessuten strekke dette antallet litt dersom interessen er stor de siste dagene, sier Trygve Sande i VPG.