Bildereportasje Oppdal Stisykkelcamp

Opphavsrett alle bilder: Kristoffer H. Kippernes

Klassens time

Fredag kveld var stort sett alle deltakere ankommet. Arve Kulvik (Maloja) og Trygve Sande (VPG) gikk kort gjennom informasjonen for helga, og lørdagens turer. Kveldstemperaturen gjorde undertegnede skeptisk for helga, men det viste seg å være helt unødvendig.

Bransjemobb

Undertegnede ga fotograf Martin I. Dalen (bildet) ufortjent (?) mye tyn for sin gamle D300. Martin hadde imidlertid ukuelig tro på antikk brukskunst og var like glad.

Inn i varmen

På tunet ramla det inn noen lokale, forkomne friraidere, som hadde gått på en smell og rørt seg for mye uten heisassistanse. Resultatet var selvfølgelig tilløp til svette og tretthet. Vi hadde heldigvis varmepledd å låne bort til blant annet Håkon Mæhle.

SOL!

Fotografens bekymringer for vær og temperatur viste seg å være fullstendig uberettiget. Oppdal klinte til med kanskje årets (!?) beste sykkelvær. Knall sol fra blå himmel, støvtørre stier, og vi mener bestemt det var minst 20 varmegrader. ( målt med kroppsfølelseindeks) Monica Lund leder an i klatringen opp til Svarthaugen.

Trønderbataljonen

Erik Opdal og Sondre Øien tar for seg av stien på baksiden av Svarthaugen.

Toppen av verden

Guide Anne Skarsheim viser Sondre Øien hva Oppdal ellers har å by på av sykling i en av matpausene.

... og innskriving i boka på toppen er en selvfølge.

Samling i bånn.

Felles matpause ble lagt til en gapahuk på baksiden av Svarthaugen

Belønning

Etter å ha syklet (og dyttet litt sykkel) opp til toppen igjen, var det bare å ta for seg av sti med superflyt ned til bilen igjen. Svarthaugen fikk gode skussmål etter endt tur, som "noe av det beste jeg har kjørt" hos samtlige.

Glatt stein

Arne Radmann så ut til å sette stor pris på svabergene på toppen av Svarthaugen....

... og skogspartiene ned mot bilen.

Vask

Vel nede ved Oppdal gjestetun var det klargjort for sykkelvask, og røverhistoriene om cruxforseringer og OTB´s satt løst hos blide syklister

Grillshow

Lørdag kveld disket arrangøren opp med grillmat, og trialshow med Eirik Ulltang. Noe både store og små hadde glede av, skal en tro ansiktsuttrykkene.

Rebusløp

Bjarne Grøseth var rebusmester, og selv om deltakerne var noe uenig i juryens avgjørelse om å la Eirik Ulltang være med på bakhjulshoppekonkurransen, veide han opp for dette med gode premier.

Ny dag, nye smil

Verdalsmafiaen stilte bare usedvanlig fåtallig til denne utflukten, men veide opp for det med økt kvanta tullprat og godt humør.

Ny dag, ny haug

Søndagens utflukt gikk for undertegnede til Sæterhaugen ved Lønset. Turen opp gikk greit å sykle i begynnelsen, men ble etterhvert såppas bratt at eneste løsning ble å dytte.

Lett dusj

Søndag måtte vi tåle noen regnskyll, men det la ingen demper på humøret. Lunsjpausen ble bare litt kortere, og vi brukte ikke alt for lang tid på den storslagne utsikten før det bar nedover igjen.

Nedtur

Og for en utforkjøring da gitt! Det sleipe føret gjorde den litt vanskeligere enn antatt, men også her fant vi flyt, knot og pur sykkelglede på løpende bånd.

Ved stiens ende...

... er det vel bare å legge til noen stemningsbilder og la disse tale for seg selv.