TERRENGSYKKEL.NO

Folkeparken - Middagsfjellet - Medkila

Turen starter ved parkeringsplassen, Folkeparken

HVOR?
  • Kommune: Harstad
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Sikt etter hoppbakken som er synlig fra nesten hele Harstad, p-plassen er litt bortenfor denne, selvforklarende!

Endepunkt

Medkila skole, sør for Harstad sentrum

Terreng

Bred og god sti, over i kranglete sti med noe bæring oppover, så bra sti fra toppen og bortover/nedover

Rutebeskrivelse

Start parkeringsplass i Folkeparken, dette er et friluftsområde for alle. Vær hensynsfull! følg den brede stien innover til Grunnvannet, hold til høyre i kryss ved innerenden av vannet, ok fartsetappe moderat nedover over en ferist.

Kryss ved en hytte til venstre for deg, her holder du til venstre og klatrer litt før du kommer til et spisst kryss ved Fjellveien, her tar du så til høyre og følger en jevn stigning opp til Musvannet.

Til høyre ved Musvannet og over en trebro ved utløpet. Følg så stien oppover mot høyre, det blir bratt, det blir teknisk, det blir litt bæring over nedfalte trær.

På en liten avsats hvor terrenget åpner seg litt, lite myrsøkk skal du opp til venstre. Merket DNT løype, kikk etter disse røde malingsflekkene... Følg oppover langs ryggen mot toppen av Middagsfjellet. Her blir det endel bæring av sykkelen. Det er verdt det!

Man kommer opp til en varde, toppen av Middagsfjellet, sjokoladepause og nyt utsikten over Harstad, nordover utover Vågsfjorden med Senja og fjellene her i det fjerne. Grytøya som en massiv sak på din venstre side i synsfeltet!

Følg stien videre fra varden, du bikker etterhvert over en kant og ser et lite vann nede i en dal. Dette er Korsdalsvannet, ikke dra ned dit, hold høyden! Bortover mot venstre går det en sti, følg denne. Rett foran deg har du en liten fjellknast som kalles Heia eller 602 på lokalmunne. Du skal over denne saken her, på venstre side slik du nå ser det hele, følg stien!

Litt klatring opp på ryggen mot Heia, du ser nå ned på baksiden av Hinnstein, landemerke som vises fra hele sørsiden av Harstad. Kjør ned i dalen her. Fritt valg av trasé nedover lyngen. OBS, mye huller og store steiner under lyngen her, men det er mykt å tryne på :-)

Myrområde og en elv som renner ned til venstre for toppen av Hinnstein. Du skal denne denne veien, mot venstre i det skaret som du ser foran deg.

Her begynner nedstigningen og moroa! Følg stien som begynner på kanten nedover ved elva og så er det bare å gi gass! obs, hold til venstre i eventuelle kryss nedover her Alle veier leder til Rom, her ender du opp i nærheten av Medkila Skole uansett hva du foretar deg!

Noe teknisk og uoversiktlig nedover her, ikke noe hybris, har knekt kragebein selv i et svakt øyeblikk her. La semislicks'ene ligge igjen hjemme, dette er terrengsykling...

Medkila Skole, asfalt og ferdig med en meget bra tur.

TERRENGSYKKEL.NO
stisykling tips harstad
STISYKLING

Harstad – et midtpunkt for stisykling

Med naboer som Lofoten og Narvik, kan det være lett å overse Harstad for den som reiser nordover med sykkelen....
TERRENGSYKKEL.NO
Harstad Bike Park har finansieringen i boks

Tjente inn ni millioner kroner til Harstad Bike Park på under ei uke

Harstad Bike Park ble tildelt ni millioner kroner fra Sparebanken Nord-Norge, forutsatt at det ble registrert minst 1800 turer på...
TERRENGSYKKEL.NO
Harstad Bike Park utvider

Blir Harstad Bike Park Norges heftigste sykkelpark?

Harstad Bike Park har allerede bygget sykkelpark for over sju millioner kroner. Nå bygger de for 23 millioner til: 10...
TERRENGSYKKEL.NO
Harstad Sykkelpark ble trukket fram som skoleeksempel på anleggsutvikling da Norges idrettsforbund hadde seminar i september. Nå skal sykkelparken utvides. Foto: Harstad CK
BÆREKRAFT

Harstad sykkelpark utvider

Nøyer seg ikke med tre pumptracker i verdensklasse: nå kommer det rundbaneløype og stier – og nytt navn: Harstad Sykkelpark.
TERRENGSYKKEL.NO
Første delprosjekt i Blåbærhaugen sykkelpark fokuserer på tiltak for barn og rekruttering, og skal stå ferdig til skolestart 2019. Foto: Harstad CK
Anlegg

Bygger sykkelpark til 6.5 millioner

Blåbærhaugen sykkelpark i Harstad skal bli et av Norges mest komplette klubbanlegg.