Hjem
 / Her kan du drive med stisykling i Fredrikstad

Her kan du drive med stisykling i Fredrikstad

Fredrikstad er blitt et populært reisemål for stisyklister på våren. Med lite snømengder og et kystklima som holder stiene bare, et det ofte populært å begynne sykkelsesongen her.

Sist oppdatert 6. mars 2022 kl 09.00
stisykling fredrikstad tips
STISYKLING I FREDRIKSTAD: Gressvik utenfor Fredrikstad er et fint område for stisykling. Her får du tips til din tur. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Vinteren og våren er for mange stisyklister ventetid. Mens snøen ennå ligger i markene, eller smeltingen har begynt er det ikke alltid like egnede forhold. Og ikke alle er like interessert i å gå på ski om vinteren.

Da søker man gjerne til steder hvor det tidlig blir bart. Fredrikstad er et av disse områdene, og populært for mange syklister på det sentrale østlandet.

Men hvordan finner du fram, hvis du vil prøve stisykling i Fredrikstad?

Gressvik

Det er mange fine steder å sykle rundt Fredrikstad, og et populært område er Gressvik. Dette er et skogsområde vest for byen, hvor du kan finne fin stisykling.

Skal du sykle i Gressvik, er det populært startpunkt Trondalen, og Trondalen idrettsanlegg. Du finner det her:

Her er det flere parkeringsplasser, da området er et populært utfartssted.

Som du vil se ved ankomst, har Trondalen både en skikkelig fet pumptrack, og et ferdighetsanlegg. Her kan du varme opp før du stikker ut i skogen, eller terpe litt på balanse og pumpeteknikk.

Forslag til turer: 

Eventyr: 

Fra ferdighetsanlegget er det flere turer du kan sykle. I prinsippet kan du bare begynne å følge stier her og utforske. Men det som kan hjelpe, er å komme seg litt opp i terrenget for å få oversikt. 

Du vil se fra ferdighetsanlegget at det går en grusvei opp på baksiden. Denne kan du følge innover, helt til det som kalles Sprinklet, og en Røde Kors-hytte. Her er det et utsiktstårn, hvor du på en dag med klarvær faktisk kan se Gaustatoppen (!). 

Du vil nesten garantert se blåmerkede skilt med «GIF-joggen» som er en runde som du kan følge. 

stisykling fredrikstad tips
FINT TERRENG: For sulteforede syklister kan Fredrikstad by på fin sykling i vinterhalvåret. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Turforslag: 

Vi har flere turforslag til sykling i Fredrikstad, blant annet denne runden, med GPS-spor.

stisykling fredrikstad tips
SYKLE PÅ SVABERG: Svabergene i Gressvik utenfor Fredrikstad byr på fin stisykling. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Fredrikstadmarka

Et annet alternativ er Fredrikstadmarka, som ligger rett nord for byen. Her er både Fredrikstad Skiarena og utfartsparkeringen ved Veum kurante utgangspunkt for en tur.

I Fredrikstadmarka går det stier på kryss og tvers - her kan du holde på lenge uten å bli lei.

Husk at også dette er et populært turterreng, så vis hensyn til andre som er ute i naturen.

Terrenget: 

Terrenget du vil finne rundt Fredrikstad er en kombinasjon av mye svaberg, røtter og stein, men også en del furuskog. Er du nybegynner vil du oppleve spesielt svabergene som morsomme, de gir godfølelse tidlig på sesongen. 

Det er nok av tekniske partier, og det er ikke uten grunn at CruxJamen i Fredrikstad har oppstått. Men slapp av, vil du bare sykle en rolig tur går det helt fint å gå av sykkelen om det blir for vanskelig i partier. Er du for eksempel vant med terrenget rundt Oslo, vil du ikke bli veldig overrasket her. 

Det er ikke store høydeforskjeller, så du vil ikke finne lange, vedvarende utforkjøringer her, men mye morsomt terreng hvor du kan få flyt om du jobber med sykkelen. 

Stivett

Som alle andre steder, bør du følge stivettreglene til NOTS. Området som er omtalt er et populært turområde, så vis hensyn og respekt for andre som er ute i naturen, og ikke minst naturen selv. Selv om det ofte er lite snø kan det være vått, så gjør gode vurderinger. 

Publisert 10. august 2021 kl 05.00
Sist oppdatert 6. mars 2022 kl 09.00
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue