Cruxjamen i Fredrikstad: – Det blir ingen stor revolusjon

Gresvik IF Stisyklister inviterer til cruxjam og stifestival med guida turer og sosialt opplegg i Trondalen og Gresvikmarka.

Sist oppdatert: 24. april 2024 kl 07.24
Fredrikstad cruxjam og stifestival 2024
POPULÆRT: Et av de sikreste tegnene på at sesongen er i gang: denne helgen er det cruxjam og stifestival i Fredrikstad. Foto: Pål Valbjørk
Lesetid: 3 minutter

Som stisyklist kan du nesten stille klokka etter ett arrangement:

Når det er Cruxjam i Fredrikstad, da er sesongen i gang.

Gresvik IF Stisyklister inviterer nok en gang til festival med utgangspunkt i Trondalen og Gresvikmarka utenfor Fredrikstad.

– Tilbakemeldingene vi fikk i fjor var at vi har klart å holde på den stilen, kvaliteten og størrelsen som festivalen alltid har hatt, så det er lite vits i å endre mye på en vinneroppskrift. Så det blir ingen stor revolusjon.

Det forteller Ole Henrik Illenberger Solgaard fra arrangøren til Terrengsykkel. Men han har imidlertid ett budskap:

– Vi har prøvd å bli litt flinkere på å markedsføre at dette ikke bare er en cruxjam og konkurranse. Det er jo en stifestival. Det tror jeg flere har skjønt også. Det er bare å komme og være med, man må ikke være med på konkurransen. Vi har flere guida turer og sosialt opplegg, sier Solgaard.

For i tillegg til den beryktete Cruxjamen, er det flere guida turer i området man kan bli med på.

– Vi har økt kapasiteten litt på disse turene, vi så at det var såppas bra oppmøte i fjor at det var et behov for det. Vi prøver å ha et spenn i utvalget av turer, det er turbotur, cruxetur, jentetur, og det blir undomscruxkonkurranse for de litt yngre på lørdag, sier han.

LES OGSÅ
stisykling fredrikstad gressvik tips
stisykling hallingdal ringvirkninger

Crux/cruxing

Crux er et begrep som brukes både av stisyklister og klatrere, og brukes som en benevnelse på et spesielt vanskelig og/eller avgjørende punkt på en sti eller en klatrerute.

Fortsatt prestisje

Cruxjam blir det - og Solgaard forteller at de ivrigste cruxerne skal få noe å bryne seg på også i år.

– Noen av cruxa er ganske spinnville. Vi har fått litt tilbakemeldinger på at det var litt for vanskelig, men dette skal jo ikke være superlett heller. Det er jo litt sært, og crux er jo vanskelig. Nå har vi jo fått to sykkeltyper også, så vi har en egen elsykkelklasse.

Datoene er altså 26.-28. april.

Cruxjamen har blitt arrangert i en årrekke. Pål Valbjørk som også er med og arrangerer, har sendt noen bilder fra ti år siden, da også en ung Brage Vestavik var med:

– Dette blir bare en hyggelig stisykkelfestival for å sykle kule stier sammen. Og så har vi prøvd å holde dette billig. Det er gratis å delta, eller 50 kroner hvis du vil ha lunch i skogen. Det er mye som begynner å koste om dagen for folk, så vi prøver å holde utgiftene nede, sier Solgaard.

LES OGSÅ
sykkelfestivaler 2024
stisykling ferie norge
sykkelferie tog stisykling tips
Publisert 23. april 2024 kl 14.04
Sist oppdatert 24. april 2024 kl 07.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen