Cruxjam for tiende gang i Fredrikstad

Sykkelsesongen sparkes for alvor i gang med Fredrikstad Cruxjam 21-23. april. Arrangøren melder allerede nå om gode sykkelforhold.

Sist oppdatert: 12. april 2023 kl 13.26
fredrikstad cruxjam
CRUXING: De som liker å bryne seg på tekniske utfordringer kan virkelig finne under Fredrikstad Cruxjam. Foto: Gresvik IF Stisyklister.
Lesetid: 2 minutter

21.-23. april går et av de mer tradisjonsrike sykkelarrangementene for stistyklister av stabelen - Fredrikstad Cruxjam og stifestival blir arrangert for tiende gang.

– Dette er et todelt arrangement - du har en stifestival hvor det blir arrangert fellesturer både fredag, lørdag og søndag, og så har du Cruxjamen på lørdag.

Det sier Ole Henrik Illenberger Solgaard i Gresvik IF Stisyklister som arrangerer. Solgaard understreker at dette er en sykkelfestival for alle.

– Vi håper jo at det kan komme litt folk, nå som vi regner med at mange er ivrig på å begynne sesongen. Det er fine forhold allerede, og det er meldt varmt og fint til uka.

Området hvor festivalen arrangeres er kjent for å ha gode og snøfrie sykkelforhold tidlig på sesongen.

fredrikstad cruxjam
SESONGÅPNING: Svabergene utenfor Fredrikstad egner seg godt til en tidlig sesongstart på stisykkelen. Foto: Gresvik IF Stisyklister

Festivalen trekker vanligvis mellom 70-100 personer i følge Solgaard, og er helt gratis, med unntak av en skogslunch som koster 50 kroner.

– Det er mulig å telte her, og det finnes både dusj og toalett. Vi kommer til å ha turer for alle nivåer, både nybegynnertur, cruxetur, jentetur og elsykkeltur.

Hva er et "crux"?

Crux er et begrep som brukes både av stisyklister og klatrere, og brukes som en benevnelse på et spesielt vanskelig og/eller avgjørende punkt på en sti eller en klatrerute.

Solgaard lover at de ivrigste cruxerne skal få noe å bryne seg på også i år.

– Det vil være cirka 10-12 crux både oppover, bortover og nedover. Så får man tre forsøk på hvert crux, hvor det første forsøket gir mest poeng hvis man får det til. Så har vi også med noen bonuscrux for å kunne skille de aller beste fra hverandre.

Fullt program finner du på festivalens Facebookside.

Publisert 12. april 2023 kl 12.40
Sist oppdatert 12. april 2023 kl 13.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen