Tirsdag fikk Pål Valbjørk i Gresvik IFs stisyklister overrakt sjekken på 365.500 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

Pengene skal brukes til ny pumptrack på ferdighetssenteret, et prosjekt som er estimert til 420 000 kroner totalt. I det regnestykket er det lagt inn cirka 60 000 kroner i dugnadsinnsats, og dermed er anlegget fullfinansiert med pengene fra stiftelsen.  

Nærmiljøtiltak
– Det var kjempemoro at vi fikk dette tilskuddet. Vi har en pumptrack i jord nå, og vi ser at den er i bruk utrolig mye, og av mye mindre barn enn det vi trodde, helt ned i 2-3-årsalderen. Men med det klima vi har så krever pumptracken enormt mye vedlikehold, spesielt i den tida vi går inn i nå med frost og tæle og nedbør. Det er særlig kurvene i pumptracken som får mye juling, og det krever mange timer arbeid hver gang vi må inn og utbedre den, sier Valbjørk.

Derfor vil klubben nå lage en ny pumptrack med steinmasse i bånn og asfaltdekke. Det er klubben i samarbeid med Snorre Pedersen som skal designe og bygge anlegget. Målet er å klippe snora for den nye pumptracken til Cruxjam 2018 i Fredrikstad i slutten av april.  

Les også: Spenstig jubileum for Fredrikstad Cruxjam 

Resirkulerer pumptracken
Massen fra den snart nedlagte pumptracken skal brukes til den nye dirtjump-linja. Der kommer den bedre til sin rett.

– Massen er en spesialblanding vi har fått laget til oss på et lokalt grustak, og den vil egne seg veldig bra til dirtlinje-prosjektet, sier Valbjørk.

Der planlegger klubben en in-run med flere alternative linjer avhengig av mot og ferdigheter.

– Vi har ambisjoner om å bygge både små hopp og skikkelig store hopp. Vi har noen ungdommer her som er skikkelig gode til å hoppe, og når vi får en sånn dirtlinje blir det nok flere av oss som kommer til å leke oss der, sier han.

Les også: Helt Texas på åpningen 

I tillegg til støtten fra Sparebankstiftelsen DNB har klubben fått tilskudd fra Fredrikstad kommune. De bidrar med 40 000 kroner til lysanlegg på ferdighetssenteret. Det håper Valbjørk å ha på plass allerede i starten av 2018.