Stiguide til sentrumstur i Elverum

Denne stirunden i Elverum er en morsom og lettkjørt runde. Stien avslutter med å sykle litt inn i historien på Festningen, som på slutten av 90-tallet var en del av et rundbaneritt hvor Norgeselitens skapte litt show i forkant av Birkebeinerrittet. Turen starter på Trimsplassen ved Fjeldsetlia - som er en parkeringsplass. De fleste stiene i Elverum kan også nås enkelt fra sentrum.

Sist oppdatert 26. september 2020 kl 21.29
Stiene rundt Elverum går for det meste på veldig flatt underlag, og du blir skånet for lange og bratte klatringer. Et perfekt område for nybegynnere. / Stisyykling i Norge.
Stiene rundt Elverum går for det meste på veldig flatt underlag, og du blir skånet for lange og bratte klatringer. Et perfekt område for nybegynnere. / Stisyykling i Norge.

HVOR?

  • Kommune: Elverum
  • Lengde: 20-30 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 1. lett

Rutebeskrivelse

Sykling i Elverum?

Veldig mange av syklistene på Østlandet - og helt sikkert flere deler av Norge, har testet stisyklingen i Trysil. Spesielt de som kommer fra Oslo-området har kanskje kjørt gjennom Elverum på veien.

Her er en grunn til å stoppe og sjekke ut hva området har å by på.

  • Vanskelighetsgrad: 2 - lett

  • Lengde: Ca. 23 kilometer

  • Høydeforskjell: Ca. 400 meter

  • Startpunkt: Trimplassen ved Fjeldsetlia (øst for Sykehuset). Stiene nås fra mange plasser i sentrum.

GPS-spor til alle turene finner du på gps.terrengsykkel.no. Disse kan du laste ned og se nærmere på. Har du en GPS med kartvisning, kan du følge sporet når du sykler.

 

Starter ved Trimplassen i Fjeldsetlia - som er en parkeringsplass. 

Denne turen kan kombineres med runden mot Heradsbygd hvis du ønsker en lengre tur.

Nå sykler du mer nordover fra Trimplassen, tar til venstre på første stikryss og holder venstre på flytstier hele veien. Noen innlagte småcrux skaper variasjon underveis. 

Stien slynger seg nær byggefeltet i Fjeldsetlia, og du kommer inn på stiene rundt skistadion/lysløypa i sentrum (Loken). Ta av til høyre og hold høyre hele veien   til du kommer ut på asfalt. Noen hundre meter mot sentrum, tar du av på en sti til høyre og opp mot festningen i Elverum, som er morsom, lettkjørt og passe bratt. Fortsett forbi den gamle nedlagte brannstasjonen og inn på stiene rundt Husmorlagets hus barnehage. 

En kort morsom runde der på svaberg og smalsti, hvor du snur så å si i Storgata og tar nordsiden av barnehagen og festningen tilbake igjen. Stiene på Festningen var på slutten av 90-tallet en del av et rundbaneritt hvor norgeselitens skapte litt show i forkant av Birkebeinerrittet.  

Dette er kort runde som gjerne kombineres med andre runder i Svartholtet eller i nærheten av sentrum.

Hvis du ønsker å sykle andre turer i området, har vi her noen anbefalinger til stisykkelturer som vi har syklet selv.

Oversiktskart over Elverum med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Elverum med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Publisert 28. mai 2019 kl 09.07
Sist oppdatert 26. september 2020 kl 21.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen