Nordhuerunden

Soppen ved Bast

Av: Otoen
Sist oppdatert: 2. februar 2007 kl 00.00
Nordhuerunden
Nordhuerunden

HVOR?

  • Kommune: Elverum
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Det finner du ut av.....

Endepunkt

Start og stopp på samme sted.

Terreng

Grus, asfalt, barnålssti, steinsti. Ja, ruta inneholder det meste:)

Rutebeskrivelse

Denne perlen av en tur tilbyr det meste. Turen passer best for deg som er en erfaren syklist.

Sett av to og en halv time til runden. Selv om store deler av stiene er relativt lettsyklet, er det et par teknisk krevende partier underveis. Fem hundre høydemeter skal også forseres, med klar referanse til de berømte ”rosinbakkene”.

Skremmer ikke dette deg, vil Hedmarksvidda, fantastisk utsikt over Østerdalen- Mjøsa, høy fart, variert sykling og et rikt dyreliv, stå på menyen.

Fra Soppen sykler du forbi Vestad barnehage og videre inn til Slåttmyrveien. Hold asfalten til toppen av en bakke. Her ligger det et fint hus kledd i villmarkspanel. På høyre side av dette går en skogsbilveg videre innover marka. Krysser etter kort tid ny veg i nytt boligfelt.Fortsett rett frem til du kommer til en åpen plass. Her skal du rett frem/over for så å ta inn på sti som går til venstre. Når denne kommer ut på skogsbilveg tar du til venstre.

Skogsveien deler seg etter få metere (benk i krysset, hvor du tar til høyre). Her går det jevnt oppover. Etter fem km holder du rett frem (ikke ta av til høyre), og du er straks på toppen. Følg skogsvegen til venstre og du vil få god fart utover. Ta til høyre (ikke la deg lure av nyanlagt grus/sand avstikker etter to hundre meter) når vegen deler seg.

Du skal ta av denne og inn på stien (skogsmaskin har herjet i området) til høyre etter to hundre meter. Stien som venter deg tilbyr artig teknisk sykling. Følg bare på, over to bekker med broer av paller, den tredje krysser du fint uten. Etter fjerde bekk (sville bro) er du ved Løten grense. Kort etter trosser du steinene i løpa og du er kommet til enden av en skogsbilveg. Tråkk på, og vegen ender ut på grusvegen til Narsætra.

Sving til høyre mot nord og bakkene forbi Narsætra lokker på deg. Hold rett frem og sauene på Narsætra vil ønske deg velkommen. Tråkk videre, mens du nyter hestene og bakken. Endelig flater terrenget ut og du holder dampen oppe.

Innover Hedmarksvidda bærer det. Forbi Korperud og du ser masta på Nordhue stadig tydeligere. Er du ”heldig” så har bonden slippet kyrne løs i dette området. Utrolig stae dyr forresten. Uten respekt for en aktiv syklist..

Sving av til høyre, vegen som tar deg opp til Nordhue. Nedover går det over brua, før du skal opp, opp.. Fantastisk utsikt venter deg på toppen. Kilometer telleren viser at ca 23km er unnagjort.

Sykle ned til Speiderhytta. Stopp på sørsiden ved steinstøtta, 740 moh, mens svetten tørkes. I øst ser du ned på Glomma. Riktig, dette er vegen hjem, om ikke du vil sykle samme veg tilbake.

Fra inngangen på østsiden av Speiderhytta følger du den brede stien som tar deg bratt nedover lia. Følg hovedstien som tar av til venstre etter noen minutters risting under høyspent linja.

Nedkjøringen her har mange saftige fall på samvittigheten, så ta det rolig. Mye løs stein og utvaskede hull i bakken. Som en ferdig ristet milkshake, ender du ut på en befriende skogsbilveg. Gi jernet ned til Rv 3. Fartsrekorden er på 74km/t.. Det tar av et par skogsbilveger undervegs, men følg hovedvegen ned.

På Rv 3 tar du til høyre og sykler i en km, til du krysser brua over Øksna. Ta av vegen inn til høyre rett etter, over kjettingen. Ta på nytt oppover til høyre på traktorvegen når du kommer ut på åpen plass. Kraftig stigning venter deg, men den varer ikke lenge. Sving til venstre sørover når du kommer ut på skogsbilvegen. Utover går det til du ender opp ved et grustak. Kryss denne rett frem og inn sandstien nedenfor skytterhuset. Denne tar deg ned til rasteplassen ved Svingen.

Sykle videre innover gamle riksvegen, gjennom bebyggelsen i Svingen. Ta av asfalten innover en skogsbilveg til høyre (krysser raskt en vanndam) rett før du kommer til et brunt (garasje med gevir over porten) hus, umiddelbart før du igjen er ute på nye riksvegen. Denne går parallelt med Rv3/bebyggelsen (lange rettstrekninger) frem til et sandtak/asfaltprodusent. Her er noe av vegen blitt ”spist opp”, så ta innover mosen til høyre for så å tråkke sørover til du finner skogsbilvegen igjen.

Denne går nå vestover og du får servert turens siste ”sukkertøy”: Kryssingen av en mindre elv. Smell bare over, bunnen er fast og fin. Følg så bare på til venstre ved to anledninger og du befinner deg med fremhjulet på Rv 3 i 60 sonen i svingen på Grundset. Følg riksvegen til du sykler inn fjerde skogsbilveg til høyre og følg stien som krysser denne sørover under høyspent linja til Profilglass. Fortsett rett frem, forbi krydderfabrikken og videre sørover Svartbekkveien. Snart vil du trille forbi Slåttmyrveien. Fortsett videre forbi Vestad barnehage, og ut på Rv3. Veien hjem til en varm dusj skulle være grei etter dette.En runde på ca 44km som inneholder det meste, er unnagjort.

Tips

Skriv ut denne beskrivelsen og ta den med deg når du sykler...

Publisert 2. februar 2007 kl 00.00
Sist oppdatert 2. februar 2007 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen