– Det er veldig positivt at Stian tar en periode til. Etter litt overtalelse og nye motiverte krefter inn i styret sa han ja til å ta et år til, sier Anders Anker-Rasch i valgkomiteen etter årsmøtet i NOTS torsdag kveld.

– Det var en close shave med styrekabalen denne gangen. Vi fryktet lenge at vi både skulle miste Stian og at vi skulle få inn veldig mange nye til styret. Da ville vi måttet begynne veldig mye på bar bakke. Det slipper vi nå som Stian Bergeland er med videre. Han er en veldig dyktig leder som vet å få satt ting i sving. Det er viktige egenskaper og vi skulle gjerne hatt med oss Stian i all framtid, sier han.

Annonse

I forkant av årsmøtet hadde Bergeland antydet at han var ferdig som leder, samtidig som valgkomiteen ikke hadde et eneste navn på blokka som potensiell ny leder. Valgkomiteen jobbet på spreng inn mot årsmøtet for å finne kandidater til ledervervet, men helt inn til to uker før årsmøtet var det helt tomt. Det kom noen kandidater på tampen, men løsningen med at Bergeland fortsetter er en bedre løsning, sier Anker-Rasch.

At Bergeland fortsetter som leder vil gi god overlapping for mulige arvtakere.

– Det ville være en bratt lærekurve å gå inn og ta et lederverv på sparket. Selv om man har mye ledererfaring fra før, er det få som kjenner innsiden av NOTS på den måten at de kan ta et lederverv fra start, sier Anker-Rasch.

Saken fortsetter under

Stian bergeland - Pioneren 2105 - Snorre Veggan
Stian Bergeland. Foto: Snorre Veggan

Stian Bergeland. Foto: Snorre Veggan

Viktig å engasjere seg
Året som kommer blir viktig for NOTS på flere plan, men den største jobben blir å følge opp Friluftsmeldingen som kom i fjor.

– Det blir veldig spennende og samtidig veldig arbeidskrevende, for her er det mye på spill og det er viktig at vi er aktivt med fra start når forskriftene for de enkelte verneområdene skal revideres, sier Anker-Rasch.

Det er i hovedsak Vidar Gundersen som har lagt grunnlaget for det arbeidet, og som også driver dette videre, men han vil ha behov for bistand fra andre i NOTS-styret og terrengsyklister med lokalkunnskap.

Saken fortsetter under

Papirarbeid NOTS - Foto NOTS 1400x933
Med den nye Friluftslivsmeldingen skal forskriftene for Nasjonalparker og verneområder igjen ut på høring. Foto: Vidar Gundersen/NOTS

Med den nye Friluftslivsmeldingen skal forskriftene for Nasjonalparker og verneområder igjen ut på høring. Foto: Vidar Gundersen/NOTS

Kontinuitet
Totalt er det ni medlemmer i det nye sentralstyret i NOTS. Foruten Bergeland fortsetter Ingrid Hokstad som nestleder, Sigurd Vestrheim som kasserer og Esben Johansen som styremedlem.

Valgkomiteen hadde innstilt Trym Enger fra Nannestad, Ola Olsen fra Sogndal, Tore Fauske Haugen fra Geilo og Kay Arne Søgård fra Kristiansand som nye styremedlemmer.

I tillegg til valgkomiteens innstillinger dukket det opp benkeforslag om Stian Sætre som styremedlem.

– Det er veldig sjelden vi får slike benkeforslag på møtet, så det er veldig positivt. Vi har også fått på plass noen aktuelle kandidater for senere som kunne tenke seg å bidra, slik at ressurssituasjonen i NOTS det kommende året ser svært lovende ut, i sterk kontrast til situasjonen for bare få uker siden, sier Anker-Rasch. 

Lanserte stibyggerhåndboka
Den nye stibyggerhåndboka til NOTS ble også presentert på årsmøtet, og boka fikk en varm velkomst. 

– Det er Simen Filseth som har hatt ansvaret for den, og resultatet er veldig bra. Det er helt utrolig det han har fått til på den relativt korte tida han har hatt til rådighet. Han startet arbeidet i august-september, så at denne boka er ferdig nå er imponerende, sier Anker-Rasch, og legger til at førsteopplaget går unna i stor fart.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Simen Filseth - Foto Tom Helgesen 1400x1032
Simen Filseth høstet mye heder og ære for den nye stibyggerhåndboka, som ble formelt lansert på årsmøtet torsdag. Foto: Tom Helgesen

Simen Filseth høstet mye heder og ære for den nye stibyggerhåndboka, som ble formelt lansert på årsmøtet torsdag. Foto: Tom Helgesen